• Wethouder Paans knipt het lint door.
• Wethouder Paans knipt het lint door. Foto: Bert Bons

Heropening Jumbo Westpolder

papendrecht • Met het doorknippen van een lint, met een levensgrote schaar, heeft wethouder Pieter Paans donderdagochtend 12 september om 09.00 uur de flink verbouwde Jumbo Westpolder in Papendrecht heropend.

"Dit filiaal is nu klaar voor de toekomst", zo sprak de wethouder van economische zaken voor de officiële opening, die bijgewoond werd door vele tientallen klanten en het voltallige personeel. De medewerkers waren tot de vorige avond laat in de weer geweest om alles in orde te maken voor de heropening.

Milieuvriendelijk

De winkel is nu voorzien van milieuvriendelijkere koelingen en vriezers. Er komt meer loopruimte en meer aandacht voor de beleving van het winkelen en het assortiment zal iets gewijzigd worden.

Bij de nieuwe indeling houdt de supermarkt rekening met de resultaten van het jaarlijkse lokale klanttevredenheidsonderzoek.

Betere presentatie

Filiaalmanager Ernst Venderbos: "Een van de gevolgen is dat er meer biologische producten verkrijgbaar zullen zijn. Er zijn diverse artikelgroepen verbreed in assortiment en wij gaan nog meer nadruk leggen op verse producten."

Gemaksvoeding

"De broodafdeling heeft een verbeterde presentatie gekregen. De geuren van het vers afgebakken brood komen onze klanten tegemoet. De bereiding van gemaksvoeding krijgt ook meer aandacht."

Nieuw is ook de verkoop van warme worst. Venderbos is trots op zijn slagerijafdeling met Ad Kooijman. "Hij kan advies uitbrengen, inspringen op de behoefte van klanten."

Na de opening van donderdagochtend 12 september kregen de eerste honderd klanten een bosje bloemen. Op donderdag 12 en zaterdag 14 september zorgde een pianist voor live muziek. Op vrijdag 13 september konden kinderen zich laten schminken. Ook waren er drie dagen lang proeverijen.