Afbeelding
Foto: ZHZ Actueel

Vrouw raakt gewond bij botsing

alblasserdam • Twee personenauto's zijn maandag 9 september met elkaar in botsing gekomen op de Grote Beer (N915) bij Alblasserdam. Daarbij raakte één van de bestuursters gewond.

Het ongeval gebeurde op de weg vanuit Papendrecht naar Alblasserdam, ter hoogte van de kruising met de op -en afrit van de A15.

De eerste bestuurster stond rechts en wilde op de kruising keren. Links van haar reed de andere bestuurster. Zij reed rechtdoor en kwam daardoor met een flinke vaart tegen de zijkant van de kerende automobiliste. De tweede bestuurster schoot na de botsing nog een stuk door en kwam uiteindelijk tegen de vangrail tot stilstand. De vrouw liep letsel op aan haar gezicht en had last van haar rug. Zij is per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. De eerste bestuurster kwam met de schrik vrij. De beide voertuigen raakten dusdanig beschadigd, dat ze door een bergingsbedrijf meegenomen moesten worden.
Omdat er in eerste instantie verschillend over de oorzaak werd verklaard, kwam er behalve de noodhulp van de politie ook een verkeersongevallenspecialist ter plaatse. Niet veel later werd alsnog verklaard dat er inderdaad werd gekeerd. De verzekeraars zullen de schades gaan afhandelen.


Kledingbank kan verder dankzij steun gemeente

alblasserdam • De Kledingbank van Alblasserdam is uit de financiële zorgen dankzij onder meer een bijdrage van de gemeente Alblasserdam.

De verhuizing naar de voormalige fysiopraktijk van de heer De Lange aan de Randweg bracht de nodige kosten met zich mee, niet alleen voor de huur maar ook om de inrichting op peil te brengen. "Gelukkig hebben we steun gekregen van enkele bedrijven, een kerkelijke instantie en intussen ook van de gemeente Alblasserdam", meldt voorzitter Wim Vos van de Kledingbank. "De gemeente heeft ons eenmalig het gevraagde bedrag wegens de verhuizing toegezegd en vanuit de waarderingssubsidie kunnen we de jaarlijkse huur bekostigen. Daar zijn we erg dankbaar voor!" Daarmee is een einde gekomen aan alle onzekerheid, zowel bij de vrijwilligers als ook bij de cliënten van de Kledingbank.
De Kledingbank van Alblasserdam heeft de beschikking over een functionele ruimte en mooie kleding waar veel mensen mee geholpen zijn. Wim Vos: "Voedsel en kleding zijn twee elementaire basisvoorzieningen voor elk mens. Daar willen en kunnen wij als Kledingbank een bijdrage aan leveren." Alle gezinnen en mensen die het financieel heel moeilijk hebben zijn elke woensdagmiddag welkom tussen 14.00 en 16.00 uur bij de Kledingbank van Alblasserdam.


Carla Fenijn volgt Ruud den Haak op

molenlanden • Tijdens de raadsvergadering op dinsdag 1 oktober zal Carla Fenijn de lege plek opvullen die Ruud en Haak van Doe Mee Molenlanden achterlaat door zijn vertrek.
Het was voor Carla Fenijn een verrassing, dat ze haar tiende plek op de kieslijst van Doe mee! mag verzilveren met een plek aan de raadstafel. Het is voor de inwoonster uit Hoornaar niet de eerste keer, dat ze raadslid wordt. 37 jaar geleden begon haar carrière in de raad van Dordrecht voor de VVD.