CKC Kinderdijk start seizoen met nederlaag

alblasserdam • De korfballers van Kinderdijk zijn het nieuwe veldseizoen begonnen met een 20-22 nederlaag tegen KCR uit Ridderkerk.

In de basis stonden deze keer bij de dames Lotte van de Lustgraaf, Marjolein Verkerk, Laura Verveer en Samantha Schuit. Laatstgenoemde verving Lisanne de Jonge, die vorig seizoen vrijwel altijd in de basis begon. Bij de heren was alles bij het oude gebleven: Max Donkervoort, Menno Bot, Martijn Kreuk en Bram Rouppé.

Kinderdijk ging voortvarend van start en Max Donkervoort opende de score van deze wedstrijd binnen 1 minuut. 1-0. Ondanks de gemiste strafworp van KCR liepen ze wel uit tot 1-2. Ook de eerste dame van Kinderdijk scoorde binnen 5 minuten. Marjolein Verkerk trok de stand weer gelijk. 2-2. Na 10 minuten spelen was KCR echter uitgelopen naar een voorsprong van 3-7. Hierna scoorde Kinderdijk er weer 3 op rij en kwamen ze weer aardig dichtbij.

Halverwege de eerste helft viel na een botsing met de tegenstander Martijn Kreuk geblesseerd uit. In zijn plaats kwam Frank van Dijk in het veld. De wedstrijd was van beide kanten behoorlijk fysiek. Vijf seconde voor rust scoorde Bram Rouppé de 11-13, dus moest Kinderdijk in de tweede helft aan de bak.

Na 2 minuten spelen na de thee werd de aansluitingstreffer gescoord door Marjolein Verkerk: 13-14. Met nog 20 minuten op de klok werd de eerste wissel toegepast bij de dames. Samantha Schuit werd gewisseld voor Simone Hoek die 5 minuten later haar eerste bal in de korf schoot.

Twaalf minuten voor tijd misten zowel Kinderdijk als KCR een belangrijke strafworp bij een stand van 19-20. Na nog 2 scores van KCR en 1 van Kinderdijk was de uiteindelijke stand 20-22. De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 14 september om 16.00 uur tegen Albatros uit Zwijndrecht.

Phoenix'17 helpt mee aan pilot in badminton

papendrecht • Phoenix'17 uit Papendrecht werkt mee aan het initiatief van Badminton Nederland om de jeugdcompetitie aantrekkelijker te maken.

In september starten vijf jeugdteams van Phoenix'17 in de pilot voor een andere competitie opzet. Er zijn twee nieuwe varianten; vijf partijen bij een gemengd team en zes partijen bij een driepersoons team (samenstelling vrij te bepalen dame/heer).

De badmintonjeugd start net als elke andere sport nu in september met de competitie. Het was gebruikelijk dat spelers bij de bond pas in het voorjaar de competitiestart hebben, voor velen een reden om niet te gaan badmintonnen.

Op deze manier hoopt Badminton Nederland een positieve impuls te geven aan de badmintonsport bij de jeugd. Sporten in het algemeen is behoorlijk veranderd door de tijd heen. De jeugd beweegt gewoon te weinig waardoor men al blessures oploopt die normaal bij volwassenen het meest voorkomen. Ook de manier waarop men sport beoefend is anders: men consumeert sporten zodra het de sporter uitkomt.

Belangstellenden voor een badmintontraining bij Phoenix'17 zijn welkom op de woensdagen tussen 18:30 en 20:30 uur in de sporthal van het Willem de Zwijger College.