• De raadsleden en wethouder Verheij tijdens de cursus.
• De raadsleden en wethouder Verheij tijdens de cursus.

EHBO Alblasserdam geeft raad reanimatiecursus

alblasserdam • Elf raadsleden en wethouder Peter Verheij volgden vrijdagavond 6 september in Landvast een reanimatiecursus.

Onder leiding van vrijwilligers van EHBO afdeling Alblasserdam leerden ze om te gaan met een AED, een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand.

De raadsleden en de wethouder kregen uitleg over hoe je een hartstilstand herkent, wat je als eerste moet doen, hoe je reanimeert en de AED gebruikt. Ook oefenden ze met het aansluiten en bedienen van het apparaat. Na afloop ontvingen ze een certificaat. Ze kunnen zich aanmelden voor HartveiligWonen, een netwerk van vrijwilligers die in Alblasserdam wonen of werken en getraind zijn om te reanimeren.

De cursus kwam er op initiatief van raadslid Arie van 't Zelfde (CDA) die tevens lid is van de Drechtraad. Als lid van de Drechtraad volgde hij de cursus en beseft sindsdien hoe waardevol het is om te weten hoe je bij een hartaanval moet handelen. "De eerste zes minuten zijn cruciaal. Dat heeft me gegrepen", aldus Van 't Zelfde. "Het is enorm belangrijk dat je weet wat je moet doen als iemand een hartaanval krijgt." De animo was zo groot dat er een tweede cursus komt voor raadsleden die vanwege plaatsgebrek niet konden deelnemen.


Ontmoetingsplek voor (groot)ouders en kinderen

molenlanden • Dit najaar willen Stichting Welzijn, jeugdgezondheidszorg Rivas en het Sociaal Team van Molenlanden een ontmoetingsplek voor ouders en hun kinderen uit Molenlanden en omgeving organiseren.
Het opvoeden en zorgen voor kinderen is een mooie en dankbare taak, maar lang niet altijd makkelijk. Veel ouders hebben af en toe behoefte aan een plek om dit te delen. Een koffieochtend met andere ouders biedt daar bijvoorbeeld een mooie gelegenheid voor. Op woensdagochtend 18 september om 09.30 uur organiseren zij daarom een meedenkbijeenkomst in het consultatiebureau aan de Adriaan Heynisstraat 4 te Nieuw-Lekkerland. Geïnteresseerden kunnen aansluiten en meedenken over de invulling van deze ochtenden.