Nieuw-Lekkerland een ronde verder

gouda • Nieuw-Lekkerland is een ronde verder in het bekertoernooi, na de 4-0 overwinning op CVV Zwervers volgde zaterdag een 1-2 zege uit bij het Goudse DONK. Vooral voor rust speelde Lekkerland stroef en een tikje apathisch. Na de pauze leverden wat omzettingen lichte verbetering op. DONK opende de score uit een strafschop waarna Gertjan Stout met een kopbal voor 1-1 zorgde. Damiën Müller bracht de eindstand op 1-2.

De Zwerver één helft goed op dreef

ridderkerk • De Zwerver ging er met een dikke 7-1 nederlaag af tegen RVVH. "In de tweede helft werden we weggespeeld, maar vóór rust speelden we prima", vond De Zwerver-trainer Edward Knook. Zijn ploeg kwam zelfs op een 0-1 voorsprong door toedoen van Guido Luijten. Vervolgens kwam eersteklasser RVVH op gelijke hoogte na een dubieuze beslissing van de scheidsrechter. Net voor rust werd het 2-1. Nadat de thuisclub uit een strafschop op 3-1 was gekomen stortte De Zwerver totaal in.

De Alblas pakt winst tegen GSCODS

oud-alblas • Een lekkere overwinning", noemde De Alblas-trainer Joh den Dunnen de 3-0 bekerzege van zijn ploeg op GSCODS. De Alblas opende na een uur de score dankzij Pieter Stierman. Natanja den Haan en Laurens Barnhoorn voerden daarna de score op naar nog aangenamer proporties.

Naaktgeboren velt Dordrecht-amateurs

dordrecht • Leroy Naaktgeboren was de matchwinnaar in het bekerduel tussen de amateurs van FC Dordrecht en Alblasserdam. Hij schoot diep in de tweede helft uit een ingestudeerde vrije trap de 2-3 binnen. Dat was ook meteen de eindstand. Het met verschillende routiniers verstevigde Alblasserdam kwam in een prima eerste helft op een 0-2 voorsprong door Leroy Naaktgeboren en uitblinker Umut Takacs. Daarna knokte Dordrecht zich terug tot 2-2. Naaktgeboren had uiteindelijk het laatste woord.

Visser succesvol op ATV/SNS-Open

alblasserdam • Wesley Visser was de grote man tijdens het ATV/SNS-Open op de banen van de Alblasserdamse Tennis Vereniging. In het Herenenkelspel 2 versloeg hij in twee sets Guus Oerlemans met 7-6 en 6-4. In de herendubbel categorie 2 waren diezelfde Visser en zijn partner Robin Nederlof een maatje te groot voor Marcel Block en Siebe Versendaal. Zij wonnen met 6-1 6-1. In de heren enkel 3 wist Olivier Dam in 3 sets te winnen van Lucas Semprimoschnig. Olivier had in de halve finale al gewonnen van de nr 2 (Marcel Block) geplaatst en Lucas wist in de halve finale Siebe Versendaal te verslaan, die in de kwartfinale nog had weten te winnen van titelverdediger Tobias van Toledo.
De organisatoren van het toernooi waren blij dat ze voor het eerst sinds lange tijd weer een categorie 2 aan het programma konden toevoegen. Minder prettig was dat het ATV/SNS-Open gedurende de wedstrijdweek een aantal keren moest worden onderbroken vanwege de soms natte weersomstandigheden. Daardoor moesten sommige voor zaterdag geplande finales op zondag worden afgewerkt. Uiteindelijk lukte het om het geheel goed af te ronden.