• De band Met Maten tijdens KlokRock.
• De band Met Maten tijdens KlokRock. Foto: Geurt Mouthaan

Seizoen KlokRock Café weer van start

kinderdijk • Met een optreden van de rockcoverband Unbend gaat zaterdag 14 september het derde seizoen van het KlokRock Café in Kinderdijk van start.

Elke drie weken is het café van De Klok het podium van een band die optreedt. Eigenaar Arnold Boulonois merkte de afgelopen seizoenen dat KlokRock in een behoefte voorziet. "Het aantal bezoekers zit echt in de lift", knikt hij. "Zeker als er een band speelt met veel eigen fans, staat het hier helemaal vol."

Tegelijkertijd is Boulonois nog wel bezig om te kijken wat het beste aanslaat. "Je probeert elke keer iets uit. We hadden afgelopen seizoen een Hollandse avond met zanger Ray Sanders en we hebben een bus vanuit Lexmond laten komen toen de band Met Maten optrad. In beide gevallen was het een succes en hoor je achteraf: 'Arnold, dat komt toch nog wel een keer?'. Zo wil ik een aantal vaste avonden op gaan zetten, waarbij er wel ruimte is om ook nieuwe bands in te passen."
De KlokRock Cafés richten zich vooral op de 'oudere jongeren'. De deuren gaan om 21.30 uur open, de entree is 5 euro. Op de programmering stonden dan ook veel bands die rockcovers uit de zestiger, zeventiger, tachtiger en negentiger jaren speelden. "Maar we experimenteren ook met andere genres om het wat breder te trekken. Wekelijks krijgen we verzoeken van bandjes binnen en daar maken we een keuze uit."

Meer informatie over de programmering van het KlokRock Café is te vinden op de Facebookpagina van KlokRock en op www.deklok.com.


Jubileumexpositie van Fotoclub Alblasserdam

alblasserdam • Op 11 september 1969 werd Foto- en Cineclub Alblasserdam opgericht. Na de afscheiding van het cinegedeelte in 1980 ging de club verder als Fotoclub Alblasserdam. Zodoende kan de fotoclub dit jaar het vijftigjarig jubileum vieren met een tentoonstelling in het cultureel centrum Landvast aan de Haven 4 in Alblasserdam. De tentoonstelling omvat 37 grotere foto's en twee kleinere foto's van verschillende onderwerpen, die gemaakt zijn door een groot aantal van de 24 leden en het erelid van de Fotoclub. De jubileumtentoonstelling werd op zaterdag 7 september onder grote belangstelling geopend door burgemeester Jaap Paans van Alblasserdam. De jubileumtentoonstelling loopt tot en met 17 november 2019, en is te zien tijdens de openingstijden van Landvast (dagelijks van 10.00 tot 22.00 uur, behalve op zondag, dan is Landvast open van 13.00 tot 22.00 uur).
Tevens zal tijdens het Havenfestival van 16 tot en met 21 september een tentoonstelling met het thema 'Alblasserdam, een dijk van een dorp' met foto's, gemaakt door leden van Fotoclub Alblasserdam, te zien zijn in het verenigingsgebouw De Damsteen, naast de grote kerk aan het Cortgene.

Elke veertien dagen komen de leden van de Fotoclub bij elkaar om in een ontspannen en leerzame manier met elkaar de fotohobby te beleven en door onderlinge tips hun kennis te vergroten en daardoor meer plezier aan de fotografie te beleven. Daarnaast worden eens per maand excursies gemaakt naar fotografisch interessante plekken. Wie meer wil weten over Fotoclub Alblasserdam kan terecht op de website www.fcalblasserdam.nl.