• Knutselen tijdens Jeugdland.
• Knutselen tijdens Jeugdland. Foto: Jeugdland

Kinderen genieten van tropisch Jeugdland

alblasserdam • Jeugdland in Alblasserdam is vorige week weer enorm goed verlopen.

De temperatuurmeter schoot de eerste dagen ruim boven de dertig graden. Extra waterpunten waren neergezet, er was een insmeerpunt met zonnebrand en aan het einde van iedere tropische dag was er een heus watergevecht met waterballonnen.

Deze hitte weerhield de 400 kinderen, die per dag Jeugdland bezochten, niet om lekker actief mee te doen met het ruime aanbod van activiteiten die dit jaar op het programma stonden.

Circus

Dit jaar was het thema circus. Door de gulle bijdrage van de Ladies' Circle 35 Alblasserwaard was er op maandag een piste aanwezig waarin een professional allerlei acrobatische kunsten vertoonde. De Little Ladies opende deze piste officieel door te balanceren op het koord. De rest van de week kon je een rode neus verdienen wanneer jij je circus kunsten vertoonde in de piste. Het vrijwilligers team van sport- en spel ondersteunde de kinderen daarbij. Binnen kon je allerlei knutsels maken met het thema circus en in de handwerkzaal onder andere knuffels en maskers maken van circus dieren.

Educatie en fun

Het bestuur van Jeugdland heeft de afgelopen jaren veel tijd gestoken in het vernieuwen en uitbreiden van het programma aanbod. Een speerpunt hierbij is de combinatie van educatie en fun. Dit jaar is het gelukt om een samenwerkingsverband aan te gaan met het Da Vinci College. Het bestuur had ook de mogelijkheid, dankzij nieuw geworven sponsoren, om workshops in te kopen. Zo kon je bijvoorbeeld met een ozobot aan de slag. Deze interessante gadget en educatiemiddel kan geprogrammeerd worden door middel van kleuren, lijnen en basis programmeertaal. Maar je kon ook een bestuurbare auto maken die werkte op zonne-energie of led buttons. Enorm populair was de vlog workshop.

Het netwerk van stichtingen en verenigingen wat zich bij Jeugdland aansluit wordt steeds groter. Meer informatie en foto's staan op website en Facebookpagina van Jeugdland.