• De winnaars met de jury.
• De winnaars met de jury. Foto: Timmerdorp

Eerste Timmerdorp goed geslaagd

alblasserdam • Voor de allereerste uitvoering van Timmerdorp Alblasserdam hadden zich vorige week 75 kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 14 jaar opgegeven en daarmee waren direct alle beschikbare plaatsen opgevuld.

Dinsdagmorgen 27 augustus kwamen 75 kinderen vol goede moed en voorzien van hamer en zaag naar sportpark Souburgh om te proberen in tweeënhalve dag een volwaardige hut te bouwen. Ondanks de hoge temperatuur werd in goed overleg besloten om door te bouwen en in de middag een watergevecht te houden. Met medewerking van een aantal sponsors was er voor de kinderen de gehele week vrij drinken en fruit beschikbaar zodat ze voldoende vocht tot zich konden nemen.

Na twee dagen hard werken zou een jury de hutten komen beoordelen. Vele hutten kregen een totale metamorfose door hun aankleding. De molens werden voorzien van vlaggen en in vreugdestand gezet. Het Energiehuis werd voorzien van een windmolen en zonnepanelen terwijl de buren hun huis omtoverden tot hengelsportwinkel de Snuffelhoek compleet met leefnetten, hengels, werpmolens en sportprijzen.

Na de lunch werden de kinderen in afwachting van de jury verzocht allemaal naar hun eigen hut te gaan. De jury, bestaande uit wethouder Arjan Kraijo van Alblasserdam, directeur Rob van Hal van de SNS bank en directeur Piet van de Bos van BO-Ass Financiële Diensten, kregen de zware taak op zich om aan de hand van diverse criteria een hut aan te wijzen waarvan de bouwers zich meesterbouwer 2019 zouden mogen noemen. Niet alleen originaliteit telde mee, maar ook veiligheid, schoonhouden van omgeving, onderlinge samenwerking en mate van hulp van ouder of vrijwilligers. Als beloning van hun inspanningen kregen alle kinderen een medaille en mogen zei zich Kluskanjer 2019 noemen.

En waar het voor alle aanwezigen moeilijk was een favoriet aan te wijzen was de jury er verrassend snel uit en werden de bouwers van Hut 7 met de naam 'Het Energiehuis' gekroond tot Meesterbouwer 2019.

Het is de bedoeling dat ook in 2020 weer een Timmerdorp gehouden wordt in Alblasserdam.