• Donderdagochtend 12 september opent wethouder Paans de vernieuwde winkel.
• Donderdagochtend 12 september opent wethouder Paans de vernieuwde winkel. Foto: Aangeleverd

Flinke verbouwing Jumbo Westpolder

papendrecht • Supermarkt Jumbo Westpolder in Papendrecht ondergaat een ingrijpende verbouwing. De winkel is elf dagen dicht, tot donderdag 12 september.

Er komen milieuvriendelijkere koelingen en vriezers, er komt meer loopruimte, meer aandacht voor de 'beleving' en het assortiment verandert. Filiaalmanager Ernst Venderbos is blij dat zijn winkel wordt aangepakt. "In 2015 zijn we van C1000 naar Jumbo overgegaan, maar de koelingen en vriezers hebben we destijds overgenomen. Die zijn nu vijftien jaar oud. In juni stonden we op het dak van de winkel de motoren te koelen met water. We hebben veel storingen en uitval gehad, met schade als gevolg." Dat moet straks voorbij zijn. Een ander voordeel: "De nieuwe installaties zijn milieuvriendelijker."

Klanttevredenheidsonderzoek

Zaterdagavond 31 augustus zijn alle niet-verse producten in zes vrachtwagens geladen. De verse en bevroren producten zijn afgelopen zaterdag met korting verkocht. Bij de nieuwe indeling houdt de supermarkt rekening met de resultaten van het jaarlijkse lokale klanttevredenheidsonderzoek. Venderbos: "Een van de gevolgen is dat er meer biologische producten verkrijgbaar zullen zijn. Er zijn diverse artikelgroepen verbreed in assortiment en wij gaan nog meer nadruk leggen op verse producten. De broodafdeling krijgt een verbeterde presentatie. De geuren van het vers afgebakken brood komen onze klanten straks tegemoet. De bereiding van gemaksvoeding krijgt ook meer aandacht." Nieuw is ook de verkoop van warme worst. Venderbos is trots op zijn slagerijafdeling met Ad Kooijman. "Hij kan advies uitbrengen, inspringen op de behoefte van klanten." Voor de 210 medewerkers zijn het drukke tijden. Een deel van het personeel werkt momenteel bij het Jumbofiliaal in De Meent. "Want door onze sluiting is het daar drukker. Op woensdagmiddag 4 september begint een deel van onze mensen alweer met het inruimen van kruidenierswaren." Met een glimlach: "Sommige personeelsleden zullen onze vaste klanten missen. Ik heb mensen in dienst die hier al bijna 44 jaar werken, zij hebben een band opgebouwd met klanten." Op donderdag 12 september om 9.00 uur opent wethouder Pieter Paans de vernieuwde winkel. De eerste honderd klanten krijgen bloemen. Op donderdag 12 en zaterdag 14 september zorgt een pianist voor live muziek. Op vrijdag 13 september kunnen kinderen zich laten schminken. Ook zijn er drie dagen lang proeverijen.