Afbeelding
Foto: Politie

Politie zoekt eigenaar gevonden fiets in Papendrecht

papendrecht • De politie is op zoek naar de eigenaar van een gevonden fiets in Papendrecht.

De fiets werd aangetroffen op de Giebelhof. De eigenaar of mensen die meer weten, worden verzocht contact op te nemen met de politie-eenheid Rotterdam via telefoonnummer 0900-8844. Een foto van de gevonden fiets staat op www.klaroen.nl.


Politie neemt dure auto's in beslag

papendrecht • De politie heeft vrijdagochtend 16 augustus een aantal dure auto's in beslag genomen bij een autobedrijf in Papendrecht.

Het gaat om auto's van onder meer de merken Ferrari, Bentley, BMW en Mercedes. Het bedrijf is gespecialiseerd in exclusieve auto's

Een politiewoordvoerder bevestigt de inbeslagname van de voertuigen, maar kan vanwege het lopende onderzoek op dit moment nog niet meer informatie vrijgeven. Wel gaat het volgens de woordvoerder om een onderzoek waarbij meerdere overheidsdiensten samenwerken. Vooralsnog zijn er geen aanhoudingen verricht.


Taakstraf voor dief die stal uit kamers zorgcentrum Bleskensgraaf

bleskensgraaf/dordrecht • Een negentienjarige vrouw uit Nieuw-Lekkerland heeft op maandag 19 augustus een taakstraf van 200 uur gekregen vanwege drie diefstallen van bewoners van Zorgcentrum Graafzicht in Bleskensgraaf.

De tiener had in een korte periode tussen 11 en 16 januari dit jaar geld gestolen van bewoners. Het ging om bedragen van 450 euro 45 euro en 140 euro bij drie verschillende oudere bewoners. Zij ontvreemdde het geld vanuit de kamers waar zij woonden.

Politierechter R.J.A.M. Cooijmans boog zich afgelopen maandag over de zaak en deed nog tijdens de zitting in Dordrecht een uitspraak over de driedubbele diefstal uit het Bleskensgraafse verzorgingscentrum.

De jonge vrouw kreeg een taakstraf van 200 uur opgelegd, waarvan 80 uur voorwaardelijk. Voor de straf geldt een proeftijd van drie jaar. De vrouw betuigde spijt van haar daden en accepteerde de straf zoals die maandag werd opgelegd door de Dordtse politierechter.