Cursus over omgaan met verlies

alblasserdam • Op maandag 16 september begint bij Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) een reeks van vijf cursusmiddagen over 'Omgaan met verlies'.

Deze cursus is speciaal bedoeld voor iedereen die met verlies te maken heeft als gevolg van ingrijpende situaties in het leven. Daarbij valt te denken aan het verlies van een partner door overlijden of echtscheiding, verlies van werk of verlies van lichamelijke en of geestelijke functies door ziekte of ongeval. De training bestaat uit vijf maandagmiddagen van 13:00 tot 15:00 uur en zal plaatsvinden in de huiskamer van de SWA, Cortgene 20 te Alblasserdam. De kosten bedragen 10 euro per deelnemer. Aanmelden en meer informatie bij Heleen Visser via 078-2021220.


Omnia Cum Deo hervat repetities

nieuw-lekkerland • Dinsdag 27 augustus hervatten de koorleden van christelijk gemengd koor Omnia Cum Deo onder leiding van hun dirigent Gerard van der Zijden de repetities. Tot het einde van het jaar heeft het koor verschillende optredens op de agenda staan, waaronder een najaars korenconcert op 26 oktober in Zwijndrecht.

Daarnaast vraagt ook het kerstconcert in de St. Jan in Gouda de nodige aandacht. Het koor is op zoek naar nieuwe leden. Omnia Cum Deo repeteert op dinsdagavond van 19.45 uur tot 21.45 uur in de zaal van de Ontmoetingskerk aan de Lekdijk 219 in Nieuw-Lekkerland.


Ook dit jaar 'Gewoon-keuring' op Fokveedag Boerenlandfeest

hoornaar • Na het succes van vorig jaar beleeft Fokveedag Boerenlandfeest in 2019 de tweede editie van de 'Gewoon-keuring'.

De initiatiefnemers beogen een keuring van 'gewone' koeien: allerlei rassen en kruislingen met een gepaste hoogtemaat en conditie behorend bij het lactatiestadium.

De koeien zullen, gewassen en geschoren, op een natuurlijke manier worden voorgebracht in de ring.
De inschrijving start binnenkort. Niet alleen veehouders uit de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden kunnen meedoen, maar ook die omliggende gebieden als de Krimpenerwaard, Bommelerwaard en Land van Altena. Meer informatie en opgave bij: Herman van de Water (06-40631768), Jan Aantjes (06-50584311) en Gertjan Kool (0345-641383).

Fokveedag Boerenlandfeest vindt plaats altijd op de eerste zaterdag van oktober in Hoornaar, dit jaar is dat op zaterdag 5 oktober.


Digitaal Inloopspreekuur

alblasserdam • Voor iedereen die vragen heeft over computers, laptops, smartphones of tablets is er het Digitaal Inloopspreekuur in de bibliotheek van Alblasserdam, gevestigd aan het Wilgenplein.

De start is op dinsdag 10 september van 13.30 tot 15.30 uur. Vanaf dan zitten er elke dinsdag deskundige vrijwilligers klaar om alle digitale vraagstukken op te lossen. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.