Oproep: zilveren enkelbandje verloren

papendrecht • Mevrouw Enza uit Papendrecht heeft op zaterdag 10 augustus een zilveren enkelbandje verloren in Papendrecht. Het gaat om een sieraad met een emotionele waarde voor haar. Waarschijnlijk heeft ze het enkelbandje, dat voorzien is van een hartje, ergens tussen winkelcentrum Wilgendonk en winkelcentrum De Meent verloren. Wie het sieraad gevonden heeft, wordt verzocht te bellen met 06-84724376.


Kaarten voor Roechama

nieuw-lekkerland • Charlotte van Balen uit Nieuw-Lekkerland maakt kaarten voor Stichting Roechama. Deze stichting biedt hulp aan Joodse mensen in Oekraïne en Wit-Rusland en is gevestigd in Nieuw-Lekkerland. De kaarten zijn te koop op het adres aan de Tjalkstraat 44 in Nieuw-Lekkeralnd


Politie houdt Alblasserdammer aan voor diefstal

alblasserdam • De politie heeft donderdagavond 8 augustus in de Rembrandtlaan in Alblasserdam een man aangehouden op verdenking van diefstal. In de ochtend waren agenten al bij de betreffende woning geweest om de Damdorper, in opdracht van justitie, aan te houden. Toen bleek de verdachte niet thuis. 's Avonds gingen agenten opnieuw naar de woning. Toen werd de man wel aangetroffen en meegenomen naar het bureau.
Waar en wat de man gestolen zou hebben, is nog niet bekend.


Driejarig meisje met fiets gaat kopje onder in de sloot

alblasserdam • Een 3-jarig meisje uit Zeeland is vrijdagavond 9 augustus te water geraakt in Alblasserdam.

De peuter, die met haar ouders op familiebezoek was in het Damdorp, reed rond 19.00 uur met haar fiets in een sloot langs De Kreken. Het meisje ging kopje onder. De moeder van het kind zag dit gebeuren en sprong ook in de sloot om haar dochter weer op de kant te krijgen. Eenmaal op de kant braakte de 3-jarige diverse keren modderig slootwater uit. De politie en ambulancedienst kwamen met spoed ter plaatse voor hulp. Net voor de aankomst van de ambulance kreeg de klein Zeeuwse, die duidelijk geschrokken was, uit handen van een agente een troostbeer. De beren worden door hulpdiensten gebruikt om kinderen op hun gemak te stellen bij een nare gebeurtenis. Omdat het meisje vuil water binnen heeft gekregen, is zij met een ambulance naar het ziekenhuis in Dordrecht gebracht voor onderzoek.


Spreekuur voor computers

nieuw-lekkerland • De L. & N. Smit's Stichting houdt op donderdag 22 augustus vanaf 10.00 uur een inloop computerspreekuur voor 55-plussers in 't Waellant aan de Ooievaar 10 in Nieuw-Lekkerland. Men kan terecht met problemen of vragen over het gebruik van I-pad, smartphone of laptop. Inlopen kan tot 12.00 uur. Er zijn ervaren docenten/vrijwilligers van het Seniorweb aanwezig om vragen te beantwoorden en problemen op te lossen. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.