Toekomst Kledingbank aan zijden draadje

alblasserdam • De Kledingbank in Alblasserdam voorziet ongeveer honderd adressen van kleding, maar moet mogelijk sluiten. Er is te weinig geld om de huur van het pand te betalen.

Wim Vos, voorzitter van de Stichting Kledingbank Alblasserdam, is ontstemd over de houding van de gemeente. "Als we geen extra subsidie krijgen, kunnen we de deur sluiten. Per 1 oktober moeten we het laatste deel van de huur betalen. Als we nog 1.850 euro zouden krijgen, hebben we dit jaar gered. Ons voortbestaan is heel onzeker. Ik doe van alles voor de Kledingbank, maar heb geen zin er zelf geld in te steken als de gemeente voor tien miljoen het gemeentehuis verbouwt."

Extra kosten

In verband met de verhuizing begin dit jaar naar de ruimte van een voormalige fysiotherapiepraktijk aan de Randweg moest de Kledingbank extra kosten maken. "We moesten de ruimte inrichten, hebben onder andere kledingrekken en opbergkratten gekocht. Om wat extra geld binnen te brengen hebben we op markten gestaan om wat kleding te verkopen en een collectebus neergezet. Dat heeft 200 euro opgeleverd." Vos heeft nog hoop dat de gemeente toch over de brug komt. "Ik heb recent een vervelende brief naar de gemeente gestuurd en gevraagd: wanneer denken jullie antwoord te geven? Anders moeten we de raadsleden aanschrijven. De Kledingbank is uit sociale overwegingen een onmisbaar instituut."

Meer over de Kledingbank staat verderop in deze krant.