'Voorkomen van echtscheidingen verdient steun'

Tegenwoordig gaat tegen de 40% van de huwelijken door echtscheiding uit elkaar, vaak met kinderen erbij betrokken.

Er zijn tal van onderzoeken, waaruit blijkt ,dat dit voor kinderen en voor de partners die uit elkaar gaan grote gevolgen heeft die lang doorwerken.

Een probleem dat politieke voorkeuren overstijgt, want het komt op elke plek in de samenleving voor. We kennen allemaal wel zo'n verhaal uit onze omgeving. Een redelijk mens zou daarom verwachten dat een voorstel om hier iets tegen te doen als gemeente Papendrecht, grote steun kan verwachten. Sterker nog, ik ken een gemeente waarin zo'n voorstel unaniem door de raad werd aangenomen.

Hier komen echter de dooddoeners weer eens tevoorschijn: "terughoudendheid", "niet nodig", "soms beter om uit elkaar te gaan" (van de uitzondering maken we de regel).

Zelfs de "betuttelings" troefkaart werd gespeeld!

Echtscheidingen zijn serieuze zaken en iedere poging die te voorkomen, verdient steun in mijn ogen. Ongeacht de partij die het indient.

Het is in ieder geval heel wat serieuzer dan bijvoorbeeld een gesubsidieerde regenton, die tijdens dezelfde raadsvergadering wel op steun kon rekenen van de Papendrechtse gemeenteraad.

Sebastiaan van Berchum
Papendrecht