Alblasserdammer veroordeeld voor diefstal

alblasserdam • Een 32-jarige man uit Alblasserdam is vorige week door de Rotterdamse politierechter veroordeeld voor het stelen van kleding bij Antilope Outdoor in Alblasserdam en het leksteken van een band van een motorscooter.

De man is veroordeeld tot één dag cel, een werkstraf van zestig uur en een voorwaardelijke celstraf van veertien dagen. Verder moet hij zich melden bij de reclassering, meewerken aan een persoonlijkheidsonderzoek en aan een ambulante behandeling, mocht dat nodig zijn.

De Damdorper liep op 2 augustus 2018 's nachts samen met een vriend door Alblasserdam. Daar stak hij een band van een motorscooter lek. Waarom bleef onduidelijk, want de man was zelf niet aanwezig bij de rechtszitting.

Kledingdiefstal

Het tweede strafbare feit vond plaats op 6 maart 2019. Toen was de verdachte weer met dezelfde vriend op pad. Samen namen de twee bij Antilope Outdoor op het Cortgene in Alblasserdam voor 2.290,20 euro aan kleding mee. De verdachte vertelde dat hij de spullen voor de medeverdachte had gestolen. De eigenaar van de motorscooter wilde een schadevergoeding van 200 euro voor de aanschaf van een nieuwe band, gemaakte reiskosten en niet gewerkte uren. Antilope eiste de waarde van de gestolen kleding en 275 euro proceskosten en kosten voor een USB-stick.

De officier van justitie attendeerde de rechter erop dat de Alblasserdammer, die geen werk heeft en leeft van een uitkering, afgelopen jaar nog veroordeeld is tot een taakstraf en dat hij daarom niet opnieuw een taakstraf kan krijgen. De openbaar aanklaagster eiste daarom een gevangenisstraf van zeven weken, waarvan vier weken voorwaardelijk. De advocaat stelde onder andere voor om zijn cliënt geen gevangenisstraf te geven en anders zo weinig mogelijk. "Geef hem in verband met die wet beperking taakstraffen, dan één dag gevangenisstraf," stelde de raadsman voor.

De rechter deed direct uitspraak en ging deels mee in het voorstel. Naast bovengenoemde straf wees de rechter de verzoeken tot schadevergoeding toe. "Voor de kleding is dat 1252,44 euro inkoopkosten en 250 euro voor proceskosten en een USB-stick. En voor de vernieling van de band is dat in het totaal 200 euro," aldus de rechter. Meer op: klaroen.nl.