Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Geld voor openbaar toilet bij molens

kinderdijk • De gemeente Molenlanden trekt 25.000 euro uit om een openbaar toilet bij de Kinderdijkse molens mogelijk te maken.

Het geld gaat hiervoor naar de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk, onder de voorwaarde dat het toilet ook wordt opengesteld buiten de bezoekuren. De kosten voor beheer en onderhoud zijn voor rekening van de SWEK.

"Het gaat om een eerder gemaakte afspraak tussen de gemeente en de SWEK", licht een woordvoerster van het gemeentebestuur toe. "Die afspraak is dat de gemeente een bijdrage levert aan een openbaar toilet bij het nieuwe bezoekerscentrum dat ook buiten de openingstijden van de SWEK toegankelijk is."


Waardhuis te bezichtigen op Monumentendag

kinderdijk • Liefhebbers van streekgeschiedenis en historische gebouwen krijgen op Open Monumentendag de kans het monumentale Waardhuis in Kinderdijk van binnen te bekijken.

Het Historisch Collectief Molenlanden verzorgt die dag - die dit jaar valt op zaterdag 14 september - rondleidingen door het gebouw. Het Waardhuis is het historische vergadergebouw van het Hoogheemraadschap. Net zoals vorig jaar zijn er vaste tijden waarop een groep naar binnen mag voor een rondleiding. Belangstellenden kunnen zich daar nu al voor opgeven via de website van het Historisch Collectief Molenlanden: www.hcmolenlanden.nl. Op de website staat meer informatie over Open Monumentendag 2019. Mensen die zich hebben aangemeld ontvangen in de eerste week van september per e-mail informatie over hun bezoektijd. Na bevestiging wordt de tijd gereserveerd.