Opdracht voor Boskalis

papendrecht • Boskalis in Papen-drecht heeft een contract voor circa 70 miljoen euro verworven voor landaanwinning in Bahrein.

De opdrachtgever is het Ministry of Works van Bahrein. Het gaat om het North Manama Causeway project. De activiteiten gaan in het derde kwartaal van 2019 van start en worden naar verwachting in het derde kwartaal van 2020 voltooid. Het North Manama Causeway project is onderdeel van het strategisch plan van het Ministry of Works om het bestaande wegennet te verbeteren door het ontwikkelen van nieuwe verkeersroutes om de snelgroeiende economie van het Koninkrijk Bahrein te ondersteunen. Als onderdeel van het programma zal Boskalis twee middelgrote sleephopperzuigers inzetten om circa 130 hectare land aan te winnen met een geschat volume van zes miljoen kubieke meter zand. De activiteiten omvatten daarnaast steenstortwerkzaamheden ten behoeve van oeverbescherming.

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. is een toonaangevende internationale dienstverlener op het gebied van baggeren, maritieme infrastructuur en maritieme diensten en werkt wereldwijd.