Afbeelding
Foto: Bert Bons

Verhalen centraal tijdens actieweek

alblasserdam • Verhalenverteller Nico van Lent neemt op maandag 9 september bezoekers van de Alblasserdamse bibliotheek mee in een verhaal. Aanleiding is de landelijke Week van de Alfabetisering.

De week duurt van 9 tot en met 15 september. Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) en de Bibliotheek AanZet verzorgen in die landelijke actieweek enkele activiteiten om laaggeletterdheid bespreekbaar te maken. Het optreden van verhalenverteller Nico van Lent duurt van 10.00 tot 12.00 uur en vindt plaats tijdens Taalpunt. Belangstellenden kunnen op een leuke manier in aanraking komen met de Nederlandse taal en elkaar bovendien ontmoeten.

Escaperoom

Op donderdag 12 september is de bibliotheek even een escaperoom. Kinderen uit groep 7 en 8 kunnen meereizen in een verhaal en moeten zien te ontsnappen uit de bibliotheek. Door middel van het ontrafelen van woordpuzzels, het openen van sloten en creatief denken, worden kinderen uitgedaagd een uitweg te vinden. De eerste ronde duurt van 14.15 tot 15.15 uur, de tweede van 15.30 tot 16.30 uur. Per ronde kunnen er drie groepen meedoen. Elke groep bestaat uit maximaal vijf kinderen. De escape room duurt ongeveer 20 minuten. De rest van de tijd is er een leuke workshop.

Aanmelden voor de escaperoom kan in groepjes of individueel via 078-2021220 of via leroy@stichtingwelzijnalblasserdam.nl. Wacht niet te lang, want vol is vol. Meer informatie is te vinden op de kalender van www.stichtingwelzijnalblasserdam.nl.

Meer informatie over de week van de Alfabetisering is te vinden op de landelijke website:

q www.weekvandealfabetisering.nl