Groepsprogramma voor kinderen van gescheiden ouders

drechtsteden • Kinderen van gescheiden ouders uit de regio kunnen vanaf oktober met leeftijdgenootjes in gesprek tijdens het groepsprogramma Dappere Dino's. Dit is ontwikkeld voor kinderen van zes tot acht jaar.

Het programma wordt aangeboden in de regio Drechtsteden: na de aanmelding wordt in overleg met de deelnemers locatie en tijd van de bijeenkomsten bepaald. Veel kinderen voelen zich na de scheiding van hun ouders boos, voelen zich schuldig of zijn angstig en verward over de toekomst. Ook al proberen ouders hun kinderen nog zo veel te ontzien, toch leidt de scheiding voor hen vaak tot grote veranderingen.

Onder begeleiding van speciaal opgeleide trainers wordt bij Dappere Dino's gepraat over gevoelens en problemen. De kinderen ontdekken dat zij niet de enigen zijn die een scheiding meemaken. Ook oefenen ze spelenderwijs om stap voor stap goede oplossingen te vinden voor de problemen die ze tegenkomen. De boodschap van het programma is dat een scheiding uiteindelijk kan leiden tot een stabiele situatie, waarmee je heel goed kunt leven. De deelnemers komen in twaalf wekelijkse bijeenkomsten, tijdens of na schooltijd, bij elkaar. Iedere bijeenkomst duurt 45 minuten. De groep bestaat uit vier tot zeven kinderen. Voor meer informatie of aanmelding: 088-1237000 of groepswerk@vivenz.nl. Beide ouders moeten toestemming geven voor de aanmelding. Deelname is gratis.


Tentoonstellingen van Goed Gezien Goed Bekeken

regio • Goed Gezien Goed Bekeken heeft onlangs nieuwe tentoonstellingen van leden van de vereniging ingericht. De exposities in de regio zijn te zien tot medio oktober. Suze Kruidenier exposeert schilderijen in 't Waellant aan de Ooievaar 10 in Nieuw-Lekkerland. De tentoonstelling is dagelijks te bezoeken. Als beginnend kunstenaar wisselt ze veel van stijl: klassiek/moderne stillevens, verschillende kleuren, strak en precies met penseel of grof met paletmes. Marja Eikelenboom exposeert in de Strevenaer in Streefkerk. Haar werken bezichtigen kan in overleg. Marja Eikelenboom-van der Hek woont in Groot-Ammers. Zij houdt van kleur en schildert met acrylverf. Pieter van den Berg exposeert in de Schaapskooi aan de A 89 in Ottoland. Openingstijden zijn van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Pieter van den Berg is in het dagelijks leven docent begeleidingskunde aan het Hoornbeeck College in Rotterdam. Hij toont onder andere werken met de natuur als thema: schelpen, bloemen, landschap, dieren en een portret van een meisje met poes. Wout Stoppelenburg exposeert in zalencentrum De Parel aan de Talmastraat 9 in Hardinxveld-Giessendam (bezoek in overleg). Wout Stoppelenburg is geboren en woont in Alblasserdam. Zijn belangstelling voor het tekenen kwam voort uit zijn dagelijkse werk in de reparatie van binnenvaartschepen. Onderwerpen zijn: gebouwen, technische tekeningen, natuur en portretten. Miep Seelbach exposeert in Woon- en zorgcentrum Graafzicht, Burg. Dekkingstraat 1 in Bleskensgraaf (dagelijks te bezoeken).
Verder exposeren kunstenaars uit de regio in Molen De Liefde, Nieuwe Veer 42 in Streefkerk. Bezichtigen kan elke eerste zaterdag van de maand tussen 10.00 en 16.00 uur. De entree is gratis. Meer informatie: www.goedgezien-goedbekeken.nl.