Gezondheidszorg jeugd in regio naar andere partij

gorinchem • Rivas Zorggroep is met een kort geding bij de rechtbank van Rotterdam uitgesloten van de aanbesteding voor de jeugdgezondheidszorg in de regio Zuid-Holland Zuid.

Dat deelt de zorgorganisatie mee, die een kort geding had aangespannen, omdat ze volgens de Dienst Gezondheid & Jeugd niet voldeed aan de eisen die worden gesteld aan de inschrijving voor deze aanbesteding.

Rivas wil kwalitatief goede jeugdgezondheidszorg leveren, daarbij is een realistische financiering van groot belang. Daarom heeft Rivas bij de inschrijving gesteld dat er rekening gehouden moet worden met een stijging van kosten in de komende jaren. Kosten als loonstijgingen en huurverhoging moeten immers betaald kunnen worden. De Dienst Gezondheid & Jeugd ziet dit als een voorbehoud dat Rivas niet had mogen maken. De rechter heeft de dienst in het gelijk gesteld.

De uitsluiting van de deelname aan de aanbesteding betekent dat de jeugdgezondheidszorg in de regio Zuid-Holland Zuid vanaf 1 januari 2020 niet langer wordt verzorgd door Rivas. Deze zorg wordt overgenomen door een andere partij die de aanbesteding gegund wordt. Wat dit voor medewerkers en cliënten betekent, is nu nog onduidelijk. Rivas gaat er vanuit dat cliënten kunnen blijven rekenen op goede jeugdgezondheidszorg.


Reünie bij Excelsior

alblasserdam • Muziekvereniging Excelsior Alblasserdam bestaat dit jaar 125 jaar. Dat wordt gevierd met diverse activiteiten en concerten. Op zaterdag 12 oktober staan er een gezellige reünie en receptie op de activiteitenkalender. Iedereen die ooit lid is geweest, lid is of zich betrokken heeft gevoeld is welkom. De reünie/receptie vindt plaats op zaterdag 12 oktober van 16.00 tot 18.00 uur in het bijgebouw van den Elthetokerk aan de Blokweerweg 22 in Alblasserdam. Aanmelden kan door een email te sturen aan info@excelsioralblasserdam.nl.
De organisatie is nog op zoek naar foto's en opnames uit de historie van de vereniging. Wie in albums of kasten nog foto's, dia's, videobanden of dvd's heeft, kan dit laten weten aan Excelsior. De vereniging wil het materiaal graag lenen. Een mailtje hierover naar info@excelsioralblasserdam.nl is van harte welkom.


Alzheimerstichting zoekt collectanten

regio • In de week van 4 tot en met 9 november wordt in de regio weer de collecteweek gehouden voor Alzheimer Nederland. Hiervoor zijn collectanten nodig. Opgeven kan via www.alzheimer-nederland.nl/collecteren of bij Marja Bas via henmbas@gmail.com.


Molenmarkt

kinderdijk • Op vrijdag 6 september is er weer een Molenmarkt in Kinderdijk. De braderie begint om 17.00 uur en eindigt rond 22.00 uur. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. De eerste week van september staan de Kinderdijkse molens prachtig in het licht en wordt het dorp opgesierd met dijkmolens en gevelverlichting. Het hoogtepunt is de jaarlijkse avondmarkt met een grote variatie aan kramen. Ook dit jaar staan ook de deuren van de voetbal open en zijn er diverse spelletjes op het veld. Een plaats op de braderie huren is nog mogelijk. Aanmelden kan via molenmarkt@gmail.com.