Drie vertrouwde medewerkers verlaten WZ College

papendrecht • Het Willem de Zwijger College in Papendrecht heeft vorige week afscheid genomen van drie 'monumentale' collega's: Ronald Veldhoven, Yvonne Meeuwesen en Ada Verkerk.

Het drietal gaat met pensioen. Ronald Veldhoven gaf 22 jaar aardrijkskunde- en geschiedenisles, eerst op de toenmalige LTS in Alblasserdam daarna in Papendrecht. Nu hij meer vrije tijd krijgt, wil hij werk maken van een Papendrechts Sprookjesboek. Daarin gaat hij de mooiste sprookjes bundelen en uitgeven die leerlingen als strafwerk voor hem moesten schrijven.
De Brabantse Yvonne Meeuwesen begon 37 jaar geleden als docente biologie en scheikunde in Papendrecht. Na verloop van tijd doceerde zij beide vakken op de twee locaties en daar kwam gedurende een aantal jaren het vak verzorging bij. De laatste 20 jaar werkte zij in Hardinxveld-Giessendam.
Ada Verkerk begon op 18-jarige leeftijd als typiste op de Gemeentelijke Lagere Technische School in Alblasserdam. In de loop der jaren klom zij op tot administratief medewerkster, directie- en bestuurssecretaresse en casemanager. Zij was de vraagbaak voor iedereen. Ze werkte 48 jaar op het Willem de Zwijger College.


Heteren Kalkzandsteen opent nieuw pand

papendrecht • Robert van Heteren, mede-eigenaar van Heteren Kalkzandsteen in Papendrecht, opent op donderdag 25 juli het nieuwe pand van dit bedrijf.

Van Heteren vertelt: "Op het terrein van de Matena 3 stonden tot een jaar geleden een paar oude vervallen loodsen, een schuurtje en een tot kantoor omgebouwd woonhuis. Dit terrein hebben we ontwikkeld en er dertien moderne bedrijfspanden op gebouwd. We hebben er tien verkocht, en als Heteren Kalkzandsteen betrekken we nu drie van deze ruimtes."

De nieuwbouw markeert ook de overgang die Heteren Kalkzandsteen een aantal jaren geleden heeft ingezet van een blokkenlijmer naar een professionele onderneming. Het bedrijf voorziet in Midden Nederland honderden woonhuizen en bedrijfspanden van kalkzandstenen wanden en betonnen vloeren. "We verzorgen voor onze klanten steeds meer totaalconcepten, zoals Hekza (een totaalconcept van materiaal, lijmen en afronding) en Casco bouw", zo geeft mede-eigenaar Jan Willem aan. "Dit sluit aan op de trend van snellere bouw, risicobeheersing en industrieel bouwen." Gelijk met de verhuizing is ook gekozen voor een nieuwe frisse en moderne uitstraling en bedrijfsnaam: Heteren Kalkzandsteen (voorheen J. van Heteren kalkzandsteen). In het nieuwe bedrijfspand is gebruik gemaakt van warmtepompen en zonnepanelen om zo duurzaam mogelijk te werken.


Natuur-bso straks ook voor kleuters

papendrecht • Ook kleuters mogen na de zomervaknatie naar Wasko's Natuur BSO op het terrein van Scouting Alblasserdam. Bianca Bollaart, teamleider bij Wasko: "We dagen kinderen uit zelf de natuur te verkennen en te ontdekken." De Natuur BSO kan ook in combinatie met een reguliere BSO. Ook voor opvang bij de Natuur BSO kunnen ouders kinderopvangtoeslag aanvragen. Voor meer informatie: 078-6157165.