• Rien van Zanten in het water met zijn zoons.
• Rien van Zanten in het water met zijn zoons. Foto: Bert Bons

Sponsorzwemmen voor Rien geslaagd

alblasserdam • Het sponsorzwemmen voor ALS-patiënt Rien van Zanten uit Alblasserdam heeft donderdagavond 20.409,40 euro opgebracht.

Er hadden zich ongeveer honderd mensen opgegeven om te zwemmen en ongeveer dubbel zoveel mensen was als publiek naar de actie toe gekomen, die gehouden werd in zwembad Blokweer in Alblasserdam.

Belangeloos

Het zwembad had haar ruimte belangeloos ter beschikking gesteld aan de zwemmers. Bij hoge uitzondering werd zelfs besloten om de beweegbare bodem met Rien erop te laten zakken. Daardoor kon Rien zelf ook te water gaan en een baantje trekken voordat de zwemmers begonnen aan hun sponsorszwemmen.

Rolstoelbus

De actie was opgezet door Rien's dochter Natalie. Het geld wordt gebruikt voor het digitaliseren van de stem van Rien en voor de aanschaf van een rolstoelbus.

Voordat alle deelnemers te water gingen, ging Rien zelf het bad in terwijl hij vast werd gehouden door zijn zoons Robert en Sander. Na even gezwommen te hebben, mochten de deelnemers te water en werden er baantjes gezwommen.

Donaties

Mensen die alsnog geld willen doneren, kunnen hier Natalie voor benaderen via het mailadres ndewitte80@gmail.com.

Op de website www.klaroen.nl staan nog meer foto's en een kort filmpje van het sponsorzwemmen.