• Janke van der Zaag.
• Janke van der Zaag. Foto:

Nieuwe voorzitter College van Bestuur WdZ-college

papendrecht • Janke van der Zaag is per 1 juli 2019 de nieuwe Voorzitter van het College van Bestuur van het Willem de Zwijger College in Papendrecht en Hardinxveld-Giessendam.

Drs. Janke van der Zaag is meer dan vijftien jaar manager, directeur en bestuurder geweest van verschillende opleidingsinstituten. Als directeur van haar eigen bedrijf heeft ze veel advieswerk verricht voor branche- en beroepsorganisaties, is ze ad-interim directeur geweest in het onderwijs en heeft ze gewerkt bij en voor gemeenten. In deze periode is ze ook tijdelijk directeur geweest van een branche- of beroepsorganisatie. Ze deed onderzoek naar gezondheidsbeleid, zorg, jeugd, ouderenbeleid en onderwijs. Daarnaast gaf ze trainingen aan bestuurders, politici en leidinggevenden bij financiële instellingen, gemeenten, branche- en beroepsorganisaties.
"We zijn blij met de komst van Janke van der Zaag", aldus Wim Veldhuis, voorzitter van de Raad van Toezicht.

"Janke heeft zich bewezen als een goede en representatieve directeur, adviseur en bestuurder in het onderwijs, in de zorg en voor de jeugd, ook landelijk. Onze school heeft de afgelopen jaren een mooie ontwikkeling doorgemaakt op het gebied van onderwijsvernieuwing. We zijn er van overtuigd dat Van der Zaag deze ontwikkelingen zal uitbouwen en de kansen voor het Willem de Zwijger College, haar leerlingen en medewerkers ten volle zal benutten".

Van der Zaag ziet ernaar uit het nieuwe onderwijsconcept verder uit te bouwen en met de medewerkers de school verder te laten groeien in al haar facetten: "De Willem staat voor goed, modern openbaar onderwijs in de regio. We hebben een team van gedreven en gekwalificeerde medewerkers."