Afbeelding
Foto: Bert Bons

Vakantie Bijbel Week in Papendrecht

papendrecht • Van dinsdag 23 juli tot en met donderdag 25 juli wordt in het Vijverpark de Vakantie Bijbel Week (VBW) georganiseerd door Missie Oost. Wie meer wil weten van de bijbel en tussen vier en twaalf jaar oud is, is op die dagen van harte welkom van 14.00 tot 16.00 uur bij de keet en de witte tent in het Vijverpark.

Het programma bestaat uit spelen, luisteren naar een bijbelverhaal, zingen, leuke sketches, creatieve workshops en nog veel meer. Donderdag wordt de VBW af met een gezellige High Tea samen met de ouders. Het thema van dit jaar is: 'Zoek de Schat'.


Auto botst op boom langs De Helling

alblasserdam • Een jonge autobestuurder uit Alblasserdam is vrijdagochtend 12 juli gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Helling in Alblasserdam

Hij botste met zijn auto tegen een boom. De automobilist reed het dorp in en gleed in de bocht bij het tankstation met zijn auto over het natte wegdek. De auto raakte eerst rechts een stoeprand en schampte daar een lantaarnpaal. Hierdoor schoot het voertuig naar links, om uiteindelijk tegen een boom tot stilstand te komen.

De bestuurder raakte gewond aan zijn arm en gezicht. De politie en ambulancedienst kwamen met spoed ter plaatse voor hulp. Medewerkers van buitendienst van de gemeente Alblasserdam regelden het verkeer.


Muziekvereniging Excelsior organiseert reünie

alblasserdam • Muziekvereniging Excelsior Alblasserdam bestaat dit jaar 125 jaar. Dat wordt gevierd met diverse activiteiten en concerten. Op zaterdag 12 oktober staat er een gezellige reünie en receptie op de activiteitenkalender. Een leuke gelegenheid om al je muziekvrienden van toen en nu weer te spreken en mooie herinneringen op te halen. Iedereen die ooit lid is geweest, lid is of zich betrokken heeft gevoeld op welke manier dan ook is van harte uitgenodigd.

De reünie/receptie vindt plaats op zaterdag 12 oktober van 16.00 tot 18.00 uur in het bijgebouw van den Elthetokerk aan de Blokweerweg 22 in Alblasserdam. Aanmelden kan door een email te sturen aan info@excelsioralblasserdam.nl.


Inschrijven voor de Molenmarkt

kinderdijk • Op vrijdag 6 september is er weer een Molenmarkt in Kinderdijk. De straten van het dorp zijn dan gevuld met kramen, gezelligheid en sfeer. De braderie begint om 17.00 uur en eindigt rond 22.00 uur. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

De Molenmarkt is inmiddels een bekende traditie. De eerste week van september staan de Kinderdijkse molens prachtig in het licht en wordt het dorp opgesierd met dijkmolens en gevelverlichting. Het hoogtepunt is de jaarlijkse avondmarkt met een grote variatie aan kramen. Ook dit jaar staan ook de deuren van de voetbal open en zijn er diverse spelletjes op het veld.
Een plaats op de braderie huren is nog mogelijk. Aanmelden kan via molenmarkt@gmail.com.