donderdag 11 juli

Bingo voor senioren in MFC Maasplein
15:00, Alblasserdam, MFC Maasplein. De sociëteit van Waardeburgh houdt op donderdag 11 juli vanaf 15.00 uur een gezellige bingo in MFC Maasplein aan de Maasstraat 30 in Alblasserdam. Alle senioren uit Alblasserdam en omgeving zijn van harte welkom om mee te doen. De deelnemers maken kans op leuke prijzen. Uiteraard wordt er ook voor koffie, thee en een kleine versnapering gezorgd. De entree bedraagt 4 euro.
Op de sociëteiten van Waardeburgh komen senioren op een laagdrempelige manier in contact met elkaar. De afwisselende activiteiten en leuke contacten dragen bij aan een actief sociaal leven. Kijk voor meer informatie op www.waardeburgh.nl.

vrijdag 12 juli

Zomeravondfeest bij de Zonnebloem
16:00, Papendrecht, De Zonnebloem. Speeltuin De Zonnebloem organiseert op vrijdag 12 juli in samenwerking met Suppord (Jeugd- en jongerenwerk) van 16:00 tot 21:00 uur een zomeravondfeest voor alle kinderen in Papendrecht. Tijdens dit feest in de speeltuin kunnen kinderen verschillende activiteiten doen onder andere sjoelen, knutselen, touwtje trekken, springen op het springkussen, dansworkshop en nog veel meer. "Trek onder je kleding ook je zwemkleding aan want er zal ook een waterbuikschuifbaan staan. Hopelijk wordt het heerlijk weer en kunnen we lekker glijden", aldus de organisatoren. Natuurlijk is iedereen van harte welkom op het terras voor een hapje en drankje. Ook draait het rad van avontuur waarbij mooie prijzen gewonnen kunnen worden. Wethouder Pieter Paans (van onder andere jeugdzaken) zal om 16.30 uur iedereen welkom heten en het feest officieel openen. Tijdens dit feest is er ook een kinderrommelmarkt. Kinderen kunnen hun eigen speelgoed verkopen. Wie lid is van de speeltuin, kan dit gratis doen. Anders kost het 2,50 euro per persoon. Opgeven kan via info@speeltuindezonnebloem.nl. De toegang voor het Zomeravondfeest is gratis. Speeltuin De Zonnebloem is gevestigd aan de Lisbloemstraat 13 in Papendrecht.

Fortnite toernooi
18:00, Papendrecht, Suppord. In het gebouw van jongerenwerk Suppord aan de Boeieraak 1 in Papendrecht wordt op vrijdag 12 juli van 18.00 tot 22.0 uur een Fortnite toernooi gehouden. Een Papendrechtse jongere kwam met het idee om dit Fortnite toernooi te organiseren voor Papendrechtse jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Deelname is geheel gratis. Inschrijven kan via de volgende link: http://weplayesports.events/suppord.

Excelsior Papendrecht sluit seizoen muzikaal af met pleinconcert
18:30, Papendrecht, Rembrandtlaan 206. Excelsior Papendrecht zal op vrijdagavond 12 juli het seizoen afsluiten met een pleinconcert. Het pleinconcert is inmiddels een jaarlijkse traditie waarbij alle onderdelen van Excelsior een gezamenlijk concert geven aan het einde van het seizoen.
Het Orkest, het SMS Orkest, Klein Orkest, Saxofoon Orkest, Slagwerkgroep, junior Slagwerkgroep en de Steelband komen allemaal aan bod. Voor u een uitgelezen kans om eens mee te maken wat Excelsior in huis heeft. Het concert vindt plaats op het plein van het verenigingsgebouw van Excelsior (Rembrandtlaan 206) en begint om 18:30 uur. De toegang is gratis. Meer informatie over Excelsior, de mogelijkheden en haar activiteiten is te vinden op www.excelsiorpapendrecht.nl.

zaterdag 13 juli

Koopjesmarkt en kofferbakverkoop
09:00, Nieuw-Lekkerland, Kleyburgplein. Op zaterdag 13 juli is er op winkelcentrum Kleyburgplein in Nieuw-Lekkerland een kofferbakverkoop en koopjesmarkt. Men kan deze dag van 09.00 uur tot 12.30 uur op het plein de auto parkeren en vanuit hun kofferbak proberen hun afgedankte spullen te verkopen. Inschrijving is wel nodig, dit kan via Anneke van Vliet via 0184-685096. Ook hebben diverse winkeliers een kraam met koopjes voor hun winkel.

Dag van de Heerlijkheid in Papendrecht
10:00, Papendrecht, Heerlijkheid. Op zaterdag 13 juli is het weer feest in de historische boomgaard van Papendrecht. De Heerlijkheid aan de Kerkbuurt 56 organiseert dan voor de zevende keer de Dag van de Heerlijkheid. Het terrein wordt van 10.00 tot 17.00 uur open gesteld voor tal van activiteiten, voor jong en oud. Na vorige succesvolle edities heeft de Heerlijkheid besloten om de Dag van de Heerlijkheid weer vlak voor de zomervakantie te plannen. Het geeft alvast een voorproefje van de vakantiesfeer. De bezoekers worden op het erf ontvangen door de warme geuren van vers gebakken brood, dit geldt ook voor de palingroker, die verse broodjes paling zal reserveren. Op het terras midden in de boomgaard, zijn er andere lekkernijen te vinden, dit jaar pakken ze extra uit, niet in de laatste plaats door de aanvulling van hun zorgboerderij Stichting de Heerlijkheid Zorgt. Die hebben namelijk vreselijk hun best gedaan om lekkere zoetigheden te bakken. De zorgboeren zullen in de Kombij aanwezig zijn op de open dag. Daar kan men terecht voor vragen over de zorgboerderij. Voor de kinderen zijn er nieuwe speurtochten uitgezet door heel de boomgaard, waar de natuur centraal staat. Natuurlijk zijn de pony's ook weer aanwezig, voor een ritje of een mini-lesje. Bezoekers kunnen door de boomgaard langs diversen marktkraampjes, proeverijen, workshops, demo's en diverse verkopingen wandelen. Kennis over de historie van Papendrecht kan men voeden in de Heerlijkheids-kelders en bij Dorpsbehoud. Natuurlijk wordt er veel verteld over de bijtjes door de imkers van Educatiestal Stichting BIJ de Heerlijkheid. Nieuw dit jaar is: Yoga in de boomgaard. Met grote dank aan dans- en ontspanningsstudio 2 MOVE. Als je zeker wilt zijn van een plekje in één van de lesjes (45 minuten) tussen de appelbomen, dan kan men alvast een plekje reserveren. Oude ambachten zoals de bierbrouwer en de 'man met de zeis' voeren het hoogste woord en laten met passie zien wat hun zo boeit. De Landwinkel is de gehele dag open. Voor meer informatie: sociale media en/of www.heerlijkheidpapendrecht.nl.

Open dag bij imkerij Cok Hartkoorn in Alblasserdam
10:00, Alblasserdam, Oost Kinderdijk 109. Imker Cok Hartkoorn aan de Oost Kinderdijk 109 in Alblasserdam doet op zaterdag 13 juli mee aan de open imkerijdag van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV). Van 10.00 tot 16.00 uur is iedereen welkom om het leven van bijen van dichterbij te bekijken. Allerlei imkermaterialen kunnen worden bekeken. Er kan ook, via een spiegel, in een korf worden gekeken om het doen en laten van de bijen zo te volgen. Er is vers geslingerde honing te koop die ook aldaar door de bijen is verzameld. Dit jaar zal er veel heerlijke lindenhoning in zitten van de linden uit Park Huis te Kinderdijk. Bij twee potjes honing kan men een mooie drachtplant uitzoeken. Er zijn ook enkele boedelartikelen te koop. Tevens kan men genieten van de mooie tuin en de parkachtige omgeving.

Kids Fun Middag in het zwembad
13:00, Papendrecht, zwembad. Zaterdag 13 juli organiseren Suppord en Sportcentrum Papendrecht een Kids Fun Middag op de ligweide van het zwembad. Tussen 13.00 en 17.00 uur zijn er weer allerlei leuke activiteiten te doen voor kids van 6 tot en met 12 jaar. Zo is de kinderdisco van Suppord aanwezig (met dj Kristian ) voor muziek, zijn er te gekke watergames in het water, twee springkussens, een workshop henna-tattoos maken en zijn er spetterende demo's van de Breaksquad Crew en Bounce. Voor een bezoek aan de Kids Fun Middag betalen kinderen de normale toegangsprijzen voor het zwembad.

Grote uitvoering van Kracht & Vriendschap
14:00/19:00, Nieuw-Lekkerland, De Klipper. De gym- en dansafdelingen van Kracht & Vriendschap verzorgen op zaterdag 13 juli een grote uitvoering in sporthal De Klipper in Nieuw-Lekkerland. De uitvoering zal worden gegeven in twee delen, de middagvoorstelling voor de jongste leden en een avondvoorstelling voor de oudere leden. Er is gekozen voor het thema 'Reis door de Tijd'. Alle kinderen zijn heel enthousiast aan het oefenen op een leuke en spannende gymoefening of een prachtige dansvoorstelling. Er zullen tijdens deze uitvoering lootjes verkocht worden, waarbij leuke prijzen zijn te winnen. De lootjes kosten 1 euro per stuk. De middagvoorstelling begint om 14.00 uur, zaal open 13.30 uur. De avondvoorstelling begint om 19.00 uur, zaal open 18.30 uur. Er is een beperkte kaartverkoop aan de zaal. De toegangskaarten voor volwassenen zijn 5 euro voor de middag- of avondvoorstelling. Voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar kost de entree 3 euro. Wie beide voorstellingen wil bijwonen, kan een combinatiekaart kopen voor 7,50 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen van vier tot twaalf jaar. Kinderen tot en met drie jaar hebben gratis entree. De toegangsbewijzen kunnen in de voorverkoop gekocht worden bij: Angelique Nobel, Planetenlaan 4 (06-15327715), Elma Visser, Schoenerstraat 47 (06-30831904), Henriette Klis, Liesgras 13 (06-54710852) of Angelique van Eijk, Bovenkruier 106 uit Nieuw-Lekkerland.

Toneelvoorstelling in 't Waellant
15:00, Nieuw-Lekkerland, 't Waellant. Op zaterdagmiddag 13 juli om 15:00 uur organiseert de L&N Smit's Stichting in samenwerking met PJG Toneel en Entertainment Streefkerk, een gezellige toneelvoorstelling. Het hilarisch blijspel van Hetty Heytink 'Denk aan mij!' wordt dan voor gespeeld. In de hoofdrol zijn er vier damesrollen die vervuld zullen worden door Annemieke de Winter, Annet Bouter, Kim van Middelkoop en Milou den Besten.
Het verhaal wordt als volgt aangekondigd: "Stel je krijgt een brief van je ex. Hij nodigt je uit in zijn luxe vakantiehuis in Zuid-Frankrijk. Eenmaal aangekomen op de zonnige bestemming wacht je een grote verrassing." De voorstelling vindt plaats in de grote zaal van 't Waellant, aan de Ooievaar 10 te Nieuw-Lekkerland. Entreeprijs bedraagt 5 euro, inclusief koffie/thee en in de pauze een pauzedrankje. Zaal open om 14:30 uur. Aanmelden en/of gebruik maken van vervoer kan via het servicepunt van de L&N Smit's Stichting. Telefonisch te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 12:00 uur op telefoonnummer 0184-689360.

zondag 14 juli

Jeugddienst over de superchristen
17:00, Papendrecht, Elimkerk. Marleen den Dekker zal in de jeugddienst van zondag 14 juli spreken in de Elimkerk aan de P.C. Hooftlaan 178 in Papendrecht. Het zal gaan over de superchristen. Wat is dat, bestaat hij of zij wel, hoe moet je dat worden en kun je dat wel worden? Allemaal vragen die de revue zullen passeren. Het belooft weer een interessante dienst te worden. Zeker ook omdat de muziek wordt verzorgd door New Grapes, de huisband van de Elimkerk.

donderdag 18 juli

Seniorenmiddag over de Biesbosch
13:30-15:00, Waardenburg, Steunpunt Wittenbergzorg, De Vergt 4. Alle senioren uit Waardenburg en omgeving zijn welkom voor een gezellige middag over de Biesbosch. De natuurfilm'Wilgenbossen, kronkelende kreekjes, bevers en meer in de Biesbosch' wordt vertoond. Aanmelden hoeft niet en de entree is gratis. Wie geen vervoer heeft kan tot uiterlijk 12 juli bellen naar telefoonnummer 0418-594900.