• Rateb (links) tijdens de opnamen van de Kleinste TV Show.
• Rateb (links) tijdens de opnamen van de Kleinste TV Show. Foto: Herman Nieuwstraten

Rateb in programma Paul de Leeuw

papendrecht • Paul de Leeuw is donderdag bij Rateb van supermarkt Maha in Papendrecht op bezoek geweest voor zijn nieuwe programma 'De Kleinste TV Show'.

"Deze kanjer die na zijn vlucht uit Syrië hier een nieuw bestaan op wil bouwen kon wel een beetje hulp gebruiken", vertelt Herman Nieuwstraten, die het initiatief genomen heeft om Paul de Leeuw met zijn show naar de Papendrechtse supermarkt te halen.

Maha's baklava

In de nieuwe show van Paul de Leeuw wordt promotie gemaakt voor Maha's baklava en de herinrichting van de supermarkt aan de Korenbloemstraat 2 in Papendrecht.

Bij supermarkt Maha werd ruim een jaar geleden ingebroken, waardoor Rateb zwaar gedupeerd raakte. Er werd een doneeractie gehouden, waarmee Rateb verder kon met zijn buurtsupermarkt.

De uitzenddatum van De Kleinste TV Show waarin eigenaar Rateb en zijn supermarkt te zien zijn, is nog niet bekend. De serie start ergens in het najaar van 2019 en wordt uitgezonden bij RTL. De programma's kenmerken zich volgens RTL door hun spontane ontmoetingen.

Bij de opnamen waren ook burgemeester Aart-Jan Moerkerke en banketbakker Robèrt van Beckhoven en culinair publicist Janny van der Heijden van Heel Holland Bakt aanwezig.