Foto: 123rf
Foto: 123rf Foto: 123rf

Provincie: 40.000 euro voor fietsverbinding

alblasserdam • De provincie steekt 40.000 euro subsidie in de aanleg van een fietsverbinding tussen de Edisonweg en het Molenpad in Alblasserdam.

Dat meldt het college in een raadsinformatiebrief.

Op initiatief van SGP en D66 heeft het gemeentebestuur onderzocht of deze verbinding technisch haalbaar is. Dat bleek het geval. Overleg met de provincie leerde dat de provinciale overheid graag wil meewerken. 'De provincie is dermate enthousiast dat er een subsidie beschikbaar is gesteld van 40.000 euro voor de verdere uitwerking naar voorlopig ontwerp en definitief ontwerp.'

Voorwaarde

Voorwaarde daarbij is wel dat de gemeente ook geld steekt in dit project en dat het opstellen van het definitieve ontwerp in 2019 zijn afgerond. De totale kosten van het maken van een ontwerp bedragen 99.100 euro.

Het college vraagt de gemeenteraad dan ook om 59.100 euro hiervoor beschikbaar te stellen. 'Deze kosten staan nog los van de uiteindelijke uitvoering van de aanleg van de fietsverbinding', meldt het gemeentebestuur in de raadsinformatiebrief.

Met de nieuwe verbinding hoeven fietsers straks niet langer twee gevaarlijke kruisingen te passeren op hun (school)route van Papendrecht naar Alblasserdam en vice versa, maar gaat de verbinding onderlangs bij het viaduct langs de A15.