Workshop voor mantelzorgers

papendrecht • In De Spil aan de Stellingmolen 184 in Papendrecht wordt op woensdagavond 31 juli van 19.00 tot 21.00 uur een workshop gehouden voor mantelzorgers.

'In je element met je talent' is de titel van de workshop. Tijdens de bijeenkomst staat het delen met andere mantelzorgers centraal, evenals het bewust omgaan met energie en het ontdekken van nieuwe talenten.
De inhoud van de workshop bestaat onder meer uit de volgende elementen: duidelijk en positief communiceren, talentontwikkeling en het oefenen van praktijksituaties.

Deelname is gratis. Aanmelden kan tot 29 juli bij Sjarda Joemai (s.joemai@bwi-papendrecht.nl) of Suzanne van den Ouden (s.vandenouden@bwi-papendrecht.nl). Opgeven kan ook via telefoonnummer 078-6154741.


Bijeenkomst voor mantelzorgers

alblasserdam • Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) organiseert op donderdag 11 juli weer een mantelzorgbijeenkomst. Het thema voor deze bijeenkomst is 'Hoe vertel ik kort mijn verhaal?'

Hoe kunt u kort uw verhaal vertellen aan andere mensen, zonder in details te treden? Tijdens deze mantelzorgbijeenkomst zal Marja Verschoor van de SWA tips aanreiken om het verhaal als mantelzorger kort en helder te verwoorden wanneer men in gesprek bent met familie, kennissen of hulpverleners.
Mantelzorgers en belangstellenden zijn van harte welkom op deze maandelijkse bijeenkomst die plaats zal vinden op het kantoor van de SWA aan het Cortgene 20. De inloop is vanaf 09.45 uur en de bijeenkomst duurt tot ongeveer 12:00 uur. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Meer informatie via h.visser@stichtingwelzijnalblasserdam.nl of 078-2021220.


Gezellige picknick SIHVPa

papendrecht • Speeltuin De Zonnebloem was zaterdagmiddag de plek van de jaarlijkse picknick van de Stichting Interkerkelijke Hulp Vluchtelingen Papendrecht. Statushouders, hun gezinnen en taalmaatjes ontmoetten elkaar en genoten van de meegebrachte lekkernijen. Syrische schotels en gerechten uit de Eritrese keuken stonden naast oer-Hollandse krentenbollen en poffertjes.

Elke gast had wat lekkers gemaakt of gekocht en meegebracht naar de picknick. Ook dit jaar waren de weersomstandigheden prima. Tijdens de ontmoeting scheen de zon weldadig. De kinderen vermaakten zich prima in de speeltuin, waarbij de nieuwe waterspeelbak van De Zonnebloem favoriet was. De SIHVPa helpt vluchtelingen (statushouders) in Papendrecht met taalondersteuning. Vijftig vrijwilligers van de stichting steunen de statushouders bij het spreken en schrijven van de Nederlandse taal. Door het enthousiasme van de statushouders die al een (taal)maatje hebben, melden zich regelmatig nieuwe statushouders aan. Vrijwilligers blijven dan ook altijd welkom. Op dit moment wachten enkele jonge Syrische en Eritrese vluchtelingen met smart op een maatje.
Wie belangstelling heeft om taalmaatje te worden, kan op de website www.sihvpa.nl meer informatie vinden. Aanmelden kan per e-mail via coordinator@sihvpa.nl.