• Echtpaar De Leeuw van Weenen met burgemeester Paans.
• Echtpaar De Leeuw van Weenen met burgemeester Paans. Foto: Bert Bons

De Leeuw van Weenen 60 jaar gehuwd

alblasserdam • Echtpaar Aad en Marina de Leeuw van Weenen uit Alblasserdam heeft deze week hun zestigjarig huwelijk gevierd.

Burgemeester Jaap Paans kwam hen woensdagmiddag 3 juli feliciteren met het jubileum. Het feest is afgelopen zaterdag gevierd bij Bellevue in Sliedrecht.

Aad (85) en Marina (83) liepen elkaar in 1995 tegen het lijf terwijl ze de kerk uitliepen. Ze kerkten in de Gereformeerde Gemeente aan het Mijnsheerenplein in Rotterdam, waar destijds 3500 mensen per kerkdienst kwamen. "Er zaten hele rijen meiden, je had ze voor het uitkiezen", grapt Aad.

Nooit spijt

Van zijn keuze voor Marina heeft hij nooit spijt gehad. Na hun huwelijk woonden ze eerst enkele jaren in bij haar ouders, om daarna te verhuizen naar Papendrecht. Daar hebben ze op verschillende adressen gewoond, totdat ze zo'n veertien jaar geleden het prachtige appartement aan de Rivierstaete in Alblasserdam konden kopen, dat toen nieuw gebouwd werd langs de rivier De Noord.

Marina heeft ongeveer achttien jaar bij Boskalis gewerkt en Aad was in het verleden werkzaam bij de technische dienst en hij werkte als transportleider en wagenparkbeheerder. Ook heeft hij voor de gemeente Dordrecht gewerkt.

Echtpaar De Leeuw van Weenen heeft in hun huwelijk een zoon gekregen, na achttien jaar 'wachten' en inmiddels is de familie uitgebreid met een schoondochter en drie kleinkinderen. Zij hebben de leeftijd van negen tot twaalf jaar.