• De elfjarige Evy Blaak met haar vader Wilco.
• De elfjarige Evy Blaak met haar vader Wilco.

Oude en nieuwe leden zijn welkom op zaterdag 6 juli

Tennisvereniging ATV viert jubileum

alblasserdam • De club wil dit vieren met al haar leden, oud-leden en nieuwe enthousiastelingen die ook wel oren hebben naar een (sportief) feestje.

De inloop start om 13.00 uur en een half uur later vangen de activiteiten aan waar iedereen met een (leen)racket aan deel kan nemen. De feestdag begint met een tennisactiviteit voor alle niveaus en vanaf 16.00 uur staat er een demonstratiewedstrijd ingepland. Daarna volgt een receptie met een hapje en een drankje en vanaf 19.30 uur nemen de DJ's het over.

Gezellig feest

De club is in eerste instantie uit op een gezellig feestje, maar hoopt er ook nieuwe leden mee te verwelkomen. "ATV staat vooral voor gezelligheid omdat veel leden al lang lid zijn en elkaar kennen. We hebben een aantal echt goede spelers, maar het is vooral een recreatieve club", legt de 44-jarige voorzitter Victor Verberk uit.

Hij tennist zelf al sinds zijn jeugdjaren en heeft het plezier in de sport na een afwezigheidperiode tijdens zijn studie volledig teruggevonden. "Ik zag mijn kinderen een lesje nemen op ATV en binnen twee weken had ik zelf privétraining en nu zit ik in een leuk competitieteam", vervolgt het bestuurslid.

"Je kunt eindeloos je techniek bijschaven en jezelf verbeteren. Tegelijkertijd kan iedereen het op zijn eigen niveau beoefenen en je speelt lekker buiten. Tot slot kun je als je ouder wordt zonder al te veel blessures doorgaan", wat volgens hem een groot verschil is met andere veldsporten. "Ook is het leuk dat je kunt enkelen of dubbelen, terwijl ook mixen of met de kinderen tennissen een optie is."

Goede training

Datzelfde ervaart de elfjarige Evy Blaak. Ze is zeven jaar geleden begonnen met tennissen omdat haar zus en vader ook lid zijn van de club. Spijt heeft ze nog nooit gehad.

"Het leukste aan ATV vind ik dat je goede training krijgt en dat er veel leuke dingen zijn om te doen. Tennis is een geweldige sport en er komen altijd heel veel mensen kijken bij een wedstrijd, waardoor je het gevoel krijgt dat je een beroemde tennisser bent", glimlacht de jonge Evy. Ze kijkt zelf ieder jaar opnieuw uit naar de clubkampioenschappen, het kamp, de familietennisdag en de gezellige barbecues.

Begeleiding

Daarnaast mogen nieuwe leden de nodige begeleiding verwachten, verzekert voorzitter Verberk. "Ik hoop dat mensen zaterdag kennis willen maken om te ervaren hoe laagdrempelig en leuk tennis is. Je weet bij deze sport heel snel of je het leuk vindt of niet."

"Ook zal de tennisschool aanwezig zijn", vervolgt Verberk. "Zodat mensen meteen wat proeflessen kunnen boeken om de vereniging en haar leden te leren kennen."

Sleutel

En daar ligt de sleutel tot succes volgens de 83-jarige Jan Treure. Hij is een van de twee leden die er al sinds dag één bij zijn en komt nog trouw iedere week naar de club.

"Even gezellig bijkletsen met de oude mannen", grinnikt het erelid. "Ik vind het al zestig jaar een leuke sport en heb er altijd lol aan beleefd. Sinds mijn pensioen speel ik lekker overdag en dat is het voordeel van tennis. Je bent niet aan tijden gebonden en kunt spelen wanneer je maar wilt. Zodra je één iemand hebt om mee te tennissen, kun je al aan de slag en het is nog leuk en gezond ook!"

Iedereen

De Alblasserdamse Tennis Vereniging nodigt iedereen uit voor de feestdag op zaterdag 6 juli. Ook mee-eten is geen probleem. Er worden pizza's en ijsjes geserveerd en ook op de receptie gaan hapjes en drankjes rond. Hiervoor wordt wel een bijdrage van tien euro gevraagd en mensen dienen zich aan te melden via atv.alblasserdam60jaar@gmail.com. Dit is handig in verband met de aankopen. ATV is gevestigd op Sportpark Souburgh in Alblasserdam.