• Een opname van een eerdere editie.
• Een opname van een eerdere editie.

Dag van de Heerlijkheid op 13 juli

papendrecht • Op zaterdag 13 juli is het weer feest in de historische boomgaard van Papendrecht.

De Heerlijkheid aan de Kerkbuurt 56 organiseert dan voor de zevende keer de Dag van de Heerlijkheid. Het terrein wordt van 10.00 tot 17.00 uur open gesteld voor tal van activiteiten, voor jong en oud.

Na vorige succesvolle edities heeft de Heerlijkheid besloten om de Dag van de Heerlijkheid weer vlak voor de zomervakantie te plannen. Het geeft alvast een voorproefje van de vakantiesfeer.

De bezoekers worden op het erf ontvangen door de warme geuren van vers gebakken brood, dit geldt ook voor de palingroker, die verse broodjes paling zal reserveren. Op het terras midden in de boomgaard, zijn er andere lekkernijen te vinden, dit jaar pakken ze extra uit, niet in de laatste plaats door de aanvulling van hun zorgboerderij Stichting de Heerlijkheid Zorgt. Die hebben namelijk vreselijk hun best gedaan om lekkere zoetigheden te bakken. De zorgboeren zullen in de Kombij aanwezig zijn op de open dag. Daar kan men terecht voor vragen over de zorgboerderij. Voor de kinderen zijn er nieuwe speurtochten uitgezet door heel de boomgaard, waar de natuur centraal staat. Natuurlijk zijn de pony's ook weer aanwezig, voor een ritje of een mini-lesje.

Bezoekers kunnen door de boomgaard langs diversen marktkraampjes, proeverijen, workshops, demo's en diverse verkopingen wandelen. Kennis over de historie van Papendrecht kan men voeden in de Heerlijkheids-kelders en bij Dorpsbehoud. Natuurlijk wordt er veel verteld over de bijtjes door de imkers van Educatiestal Stichting BIJ de Heerlijkheid. Nieuw dit jaar is: Yoga in de boomgaard. Met grote dank aan dans- en ontspanningsstudio 2 MOVE. Als je zeker wilt zijn van een plekje in één van de lesjes (45 minuten) tussen de appelbomen, dan kan men alvast een plekje reserveren.

Oude ambachten zoals de bierbrouwer en de 'man met de zeis' voeren het hoogste woord en laten met passie zien wat hun zo boeit. De Landwinkel is de gehele dag open. Voor meer informatie: sociale media en/of www.heerlijkheidpapendrecht.nl.