• Enkele deelnemers aan de Cycle for Hope.
• Enkele deelnemers aan de Cycle for Hope. Foto: Corrie van den Berg

Pannenkoekenfeest bij de scouting

alblasserdam • Scouting Alblasserdam organiseert op zaterdag 6 juli een pannenkoekenfeest in hun onderkomen aan de De Savornin Lohmanweg 40A.

De scouting nodigt iedereen uit om onbeperkt pannenkoeken te komen eten tussen 11.30 en 13.00 uur. Er worden onbeperkt pannenkoeken geserveerd met stroop of suiker en een glaasje ranja voor slechts 5 euro per persoon (kinderen tot 12 jaar betalen 3 euro per persoon).

Aanmelden kan via bestuur@scouting-alblasserdam.nl. Hoeft niet, maar alle aanmeldingen loten mee voor de superverrassingsprijs.


Cycle for Hope: ruim 363.000 euro

dordrecht • Maar liefst 1200 kilometer gesponsord wielrennen door Nederland in 48 uur: dat is wat zo'n 200 wielrenners deden van donderdag 27 tot zaterdag 29 juni. Samen haalden de fietsers met hun inzet ruim 363.000 euro op voor Stichting De Hoop, die hulp biedt bij verslaving en psychische problemen.

Op de laatste dag werden ook een toertocht en Ladies Ride gefietst in de omgeving van Dordrecht.
Op donderdag 27 juni ging Cycle for Hope Rondje Nederland we van start met een mild zonnetje. Op vrijdag werd het warmer en zaterdag finishten de deelnemers met tropische temperaturen. Ondanks dat bleef de stemming er goed in. "Niemand raakt zomaar verslaafd," zegt deelnemer Jan. "Het is mooi dat ze bij De Hoop een nieuwe kans krijgen. Daar wil ik me graag voor inzetten!" De route kwam onder andere over de VAM-berg, een kunstmatige heuvel die op het hoogste punt 48 meter is. Een deelnemer die daar uitpufte vertelt: "We hebben heerlijk weer, maar dit is wel even afzien." Uiteindelijk haalden alle teams tevreden de finish.
Met de prachtige opbrengst van Cycle for Hope biedt De Hoop hulp bij verslaving en psychische problemen, van preventie tot re-integratie. Dankzij de inzet van deelnemers aan Cycle for Hope kan De Hoop mensen welkom heten in inloophuizen, pastorale hulp geven en werkervaringsplaatsen aanbieden waar cliënten een nieuw leven opbouwen.

Volgend jaar is Rondje Nederland van 25 tot en met 27 juni. De Toertocht en Ladies Ride zullen gehouden worden op 27 juni. Rondje Nederland, de Toertocht en Ladies Ride maken deel uit van het sponsorevenement Cycle for Hope.


Rob en Roxy winnen VVHP-wedstrijd

papendrecht • Rob met zijn hond Roxy hebben afgelopen weekend de VVHP bekerwedstrijd behendigheid gewonnen. Ze finishten in 49,98 seconden.

Het warme weer was voor de deelnemende hond geen punt, er was genoeg water voor de honden. Iedere hond deed zijn best en na afloop kreeg iedere hond van de vereniging een grote kluif. Op 7 juli worden de prijzen uitgereikt. Tweede werden Eliza met Timo in 53,44 seconden en de derde prijs was voor Leen met hond Erin in 61,53 seconden. Op zondag 14 juli zal de afsluiting zijn op het veld voor de zomerstop. Op 8 september is dan weer de eerste training van Sport en Spel. Er kunnen nog mensen zich opgeven voor de proeflessen van Sport en Spel. Voor meer informatie: www.bezichtig.nu/vvhp.