• Archieffoto van de locatie Van Wijngaarden, met links het pand van Vorm.
• Archieffoto van de locatie Van Wijngaarden, met links het pand van Vorm. Foto: Bert Bons

Benzinestation Van Wijngaarden-locatie verhuist wellicht

papendrecht • Het tankstation op de Van Wijngaarden-locatie in Papendrecht, zal mogelijk verhuizen vanwege de woningbouwplannen aldaar.

Dat deelde wethouder Arno Janssen woensdagavond mee tijdens de commissievergadering Ruimte. Hij hield wel een flinke slag om de arm. "Het is aan de projectontwikkelaar om hierover met een voorstel te komen", aldus wethouder Janssen.
"Als gemeente denken we daarin graag mee, maar het moet wel netjes gebeuren. Het hele plan moet zo groen en duurzaam mogelijk worden, met zoveel mogelijk woningen."
Een eventuele verhuizing van dit benzinestation aan de Veerweg mag de gemeente geen geld kosten, voegde de wethouder daaraan toe. Waarheen het benzinestation dan zou moeten verhuizen, kwam woensdagavond niet ter sprake tijdens de commissievergadering.


VVD Molenlanden: Waar blijft LED-verlichting?

molenlanden • De VVD-fractie in de gemeente Molenlanden wil graag van het gemeentebestuur weten wat de stand van zaken is van het project LED-verlichting, dat vijf jaar geleden gestart is in de voormalige gemeente Giessenlanden.

In 2014 werd in het kader van 'vooruit-bezuinigen' door de raad van Giessenlanden besloten om LED-lampen in alle armaturen van straten te plaatsen. Hierdoor zouden de energiekosten met 64.000 euro per jaar gereduceerd werden. Het uitvoering van het project zou een looptijd kennen van circa 2 jaar en de investering bedroeg destijds afgerond 1,8 miljoen euro. "Het is nu medio 2019", meldt de VVD van Molenlanden nu. "Meer dan vijf jaar na besluitvorming. Wij constateren dat er op het grondgebied van de voormalige kernen van Giessenlanden, buiten enkele delen van het buitengebied, nog steeds geen sprake is van integrale LED-verlichting."
De VVD wil graag van het gemeentebestuur van Molenlanden weten waardoor dit komt en wanneer de volledige voormalige gemeente Giessenlanden dan wel voorzien van nieuwe verlichting. Ook wil men graag weten of er een financieel nadeel is ontstaan door deze situatie en of er plannen zijn voor de aanleg van LED-verlichting in de gehele gemeente Molenlanden.


Tweede 55+ beurs in Landvast

alblasserdam • Op dinsdag 1 oktober zal voor de tweede keer een 55+ beurs in cultureel centrum Landvast worden georganiseerd. De organisatie is in handen van 'Vereniging 55+ beurs Alblasserdam', een samenwerkingsverband van acht verschillende organisaties.Tijdens de beurs zal het thema 'Bewust Vitaal' toegespitst worden op onderwerpen als wonen, gezondheid/zorg, vrijetijdsbesteding, cultuur, mobiliteit en financiën. Een nieuw element in het programma is het theater van de politie. Via humoristische sketches zal een stuk preventie worden gegeven als het gaat om inbraakveiligheid en babbeltrucs bijvoorbeeld. Overigens is de organisatie nog op zoek naar bedrijven en organisaties die het evenement willen sponsoren. Voor meer informatie: 078-2021220 of info@55plusbeursalblasserdam.nl. In de komende maanden zal nadere informatie op de website www.55plusbeursalblasserdam.nl verschijnen.