donderdag 20 juni

Huis van de Waard
13:30, Nieuw-Lekkerland, Huis van de Waard. Op de eerste verdieping van Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland wordt op donderdag 20 juni van 13.30 tot 16.30 uur Huis van de Waard gehouden, met gezellig samen koekjes bakken. Ook is er ruimte voor een spelletje of een praatje met een bakje koffie of thee (0,30 ct per drankje). Info: www.huisvandewaard.nl.

vrijdag 21 juni

Midzomermarkt Speeltuin Middelweg
16:00, Nieuw-Lekkerland, Speeltuin Middelweg. Vrijdag 21 juni wordt er een gezellige Midzomermarkt georganiseerd door de vrijwilligers van Speeltuin Middelweg. Vanaf 16.00 uur is iedereen welkom om te snuffelen tussen de rommel, langs de vele kramen te lopen en te genieten van een prachtige oldtimershow. Ook kunnen kinderen zelf een bootje laten varen bij Modelbouwvereniging Alblasserdam. Een ritje met een paardentram is ook mogelijk. De speeltuin zal open zijn voor iedereen die heerlijk wil uitrusten met een kopje koffie of thee. In de speeltuin staan verschillende spellen klaar. Op de markt is er genoeg lekkers te koop; oliebollen, friet, hamburgers, tornado's, ijs en fruit. De opbrengst komt geheel ten goede aan de speeltuin.

Korenconcert Dorpsbehoud in Muziektent
19:30, Papendrecht, Muziektent. Stichting Dorpsbehoud Papendrecht start de zomeravondconcerten van 2019 op vrijdag 21 juni van 19.30 tot 23.00 uur met het traditionele Korenconcert.
Aan dit concert wordt medewerking gegeven door vier Papendrechtse koren, die elk twee keer optreden. Het gaat om Melange Rood,Schipperskoor De Pontonniers, Popkoor Papendrecht en Zzingg. De koren hebben elk hun eigen stijl en repertoire maar één overeenkomst: ze willen hun publiek een onvergetelijke avond bezorgen met luisterliedjes, meezingers en stevige rocknummers.
De finale, met een paar overbekende nummers, wordt door de vier koren gezongen met hulp van het publiek.
In de koek-en zopietent van Dorpsbehoud zijn koffie, thee en andere drankjes verkrijgbaar. Er wordt gewerkt met muntjes, die aan de bar te koop zijn. Overgebleven muntjes worden terug genomen. Er is beperkte zitplaats. Bij regen kan worden geschuild in de koek-en zopietent. Entree is gratis.
De concerten van 2019 worden gesponsord door: Bunkerstation Papendrecht, Aann.Bedr. Gebr. De Koning, Lésèc Beveiliging; Ronald Verkeersopleidingen en Vego Papendrecht. Daarnaast ook dank aan: Dixi Sanitary Services, Elsco Drankenhandel, Rode Kruis, afd. Alblasserwaard en de vrijwilligers van Dorpsbehoud.
Vrijdagavond 30 augustus is het volgende concert in de Muziektent. Dan wordt het Ouderen Jongerenconcert gehouden met met medewerking van de Papendrechtse Popgroep Dad & The Studs.

zaterdag 22 juni

Kinderschrijfherberg in bibliotheek Papendrecht
10:30, Papendrecht, bibliotheek. In de bibliotheek van Papendrecht wordt op zaterdag 22 juni de Kinderschrijfherberg gehouden.
Die speciaal voor kinderen die graag schrijven of graag willen leren schrijven. Het gaat dan bijvoorbeeld om een nieuw boek of een goede songtekst. Via eenvoudige schrijfoefeningen verwoorden de kinderen samen met de andere schrijvers in spe gedachten op papier. Ze leren op speelse wijze gedichten, verhalen en songteksten schrijven. Uiteraard krijgen ze ook taal- en stijltips aangereikt.
Binnenlopen in de bibliotheek aan de Veerweg in Papendrecht kan tussen 10.30 en 13.00 uur, aanmelden is niet nodig. Na dit voorproefje gaat in september de cursus van start. Deelnemers maken dan kans dat hun verhaal wordt uitgegeven in een bundel.

dinsdag 25 juni

Repair Café
10:00, Nieuw-Lekkerland, Huis van de Waard. Op de eerste verdieping van Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland wordt op dinsdag 25 juni van 10.00 tot 12.00 uur Repair Café gehouden. Voor meer informatie: Kees Verbaan via 06-53335812 of Wilma Neven via 06-27281714

woensdag 26 juni

Handwerkcafé
09:30, Nieuw-Lekkerland, bibliotheek. In de bibliotheek aan het Raadhuisplein 1 in Nieuw-Lekkerland wordt op woensdag 26 juni handwerkcafé gehouden. Hier kan men op een ontspannen, creatieve manier werken aan een meegebracht handwerk of iets nieuws leren. Voor iedereen die handwerken leuk vindt of iets wil uitproberen. Info: www.huisvandewaard.nl.

donderdag 27 juni

Huis van de Waard
13:30, Nieuw-Lekkerland, Huis van de Waard. Op de eerste verdieping van Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland wordt op donderdag 27 juni van 13.30 tot 16.30 uur weer Huis van de Waard gehouden. Ditmaal kan men meedoen aan verschillende creatieve uitdagingen o.l.v. Rosinde de Jong. Verder is er natuurlijk ruimte voor een spelletje of een praatje met koffie, thee (0,30 ct per drankje). Info: www.huisvandewaard.nl.

Spelmiddag PCOB
14:00, Papendrecht, Elimkerk. Op donderdag 27 juni organiseert de PCOB afdeling Papendrecht een spelmiddag voor senioren. Tevens worden enkele rondes bingo gespeeld, waarbij leuke prijsjes zijn te verdienen. De middag is toegankelijk voor leden en niet-leden. Aanvang is om 14.00 uur in de grote zaal van de Elimkerk aan de P.C.Hooftlaan. Zaal open om 13.30 uur.

Samen koken en eten
16:30, Nieuw-Lekkerland, Huis van de Waard. Op de eerste verdieping van Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland wordt op donderdag 27 juni van 16.30 tot 19.00 uur gezellig samen gekookt en gegeten: drie gangen voor 4 euro. Opgeven kan tot uiterlijk 10.00 uur bij Wilma Neven via 06-27281714 Info: www.huisvandewaard.nl.

vrijdag 28 juni

Concert met broers en zussen en projectkoor
ALBLASSERDAM • In de Grote Kerk aan het Cortgene te Alblasserdam wordt op vrijdagavond 28 juni een uniek broer en zus concert gehouden.
Zus en broer Alisa (viool en sopraan) en Diederik van Dijk (cello) en broer en zus Johan (orgel en piano) en Jeanette den Hoedt (dwarsfluit) hebben een prachtig avondvullend programma samengesteld. Bezoekers horen onder mer improvisaties van de mooiste melodieën.
Alisa van Dijk, studeerde aan de Conservatoria te Vancouver, Groningen en den Haag viool, muziekpedagogiek en zang. Ze studeerde cumlaude af en heeft een grote concert en lespraktijk. Diederik van Dijk is verbonden aan diverse beroemde muziekgezelschappen, zoals Combattimento en het Van Swieten Society. Tevens is hij actief als orkestdirigent en heeft een duo met zijn zus Alisa. Diederik studeerde zowel moderne als barokcello aan de Conservatoria te Vancouver en Utrecht.
Johan den Hoedt is verbonden als organist aan de hervormde gemeente te Dordrecht. Hij is naast organist actief als dirigent van een zestal koren. Johan heeft orgel gestudeerd aan het Conservatorium te Rotterdam bij Arie J. Keijzer en Jeanette den Hoedt heeft aan het zelfde instituut fluit gestudeerd. Johan en Jeanette zijn een broer en zus duo en concerteren regelmatig met elkaar ook heeft het tweetal diverse cd 's samen uitgebracht.
Ook zingt deze avond een broers en zussen projectkoor mee. Deelname aan het projectkoor is gratis. Belangstellenden kunnen zich opgeven met hun broers en/of zussen voor dit unieke koor. Nader info projectkoor en aanmelden via www.mauritstenhoor.nl.
Er is een gezellige pauze waarin volop ruimte is voor ontmoeting onder het genot van een hapje en drankje. De deuren gaan open om 19:30 uur. De aanvang van het concert is 20:00 uur. De toegang is 15 euro aan de deur. In de voorverkoop is de prijs 10 euro. Kaarten bestellen kan via www.mauritstenhoor.nl.

zaterdag 29 juni

Concerten Jeugdkoor Op Weg
15.00, Dordrecht, Bonfire, Wijnstraat 117. Jeugdkoor Op Weg uit Boven-Hardinxveld jubileert en geeft twee jubileumconcerten. Het eerste begint om 15.00 uur, het tweede om 20.00 uur. Het koor staat onder leiding van dirigent Bastiaan van der Pijl en bestaat 45 jaar. Het repertoire bestaat uit mooie, warme nummers en vrolijke, vlotte worship- en gospelmuziek. Het thema van het concert is: 'Start a fire'. Wim Grandia spreekt tijdens het concert over dit thema. Er is ook een cd van het koor te koop. Kaarten bestellen kan via: www.jeugdkooropweg.nl.

Sing-inavond in kerk Oud-Alblas
19:30, Oud-Alblas. De hervormde gemeente in Oud-Alblas houdt een sing-inavond in de plaatselijke kerk. Het thema van deze avond is 'Bron van levend water'. Een groep zangers, zangeressen en muzikanten nemen de aanwezigen mee in liederen die gekozen zijn rondom dit thema. In het programma is veel ruimte voor samenzang. Vanaf 19.00 uur is de kerk open.

zondag 30 juni

Helens Haringdrive
11:30, Papendrecht, Denksportcentrum. Stichting Denksport Papendrecht organiseert op zondag 30 juni Helens Haringdrive in het Denksportcentrum aan de Van der Palmstraat 12 in Papendrecht. De aanvang is om 11.30 uur, zaal gaat open vanaf 10.30 uur. Ook minder ervaren spelers zijn welkom. Meesterpunten zijn volgens NBB schaal. Inschrijven kan via de clubsite www.nbbclubsites.nl/club/40012. Inschrijfgeld bedraagt 32,50 euro per paar. Voor meer informatie: Pem Kubbe via 06-53983122 of pemkubbe@upcmail.nl.

LiveMusic SummerCafé met Yvonne &The Rotations
15:00, Oud-Alblas, Kat in de Wilg. Zondag 30 juni organiseert de Alblasserdamse band Multi-Music weer het LiveMusic SummerCafé op het terras van restaurant De Kat In de Wilg in Oud Alblas.
Multi-Music treedt dit zomerseizoen nog vier keer op en elke keer zullen er ook gastoptredens zijn van zangers, zangeressen en diverse muzikanten.
De vaste ploeg van Multi-Music bestaat uit pianist en muzikaal leider Martin Boskamp, gitarist Simon Dekker, Bassist Marcel Perik, vibrafonist Sandro Estourgie en drummer Peter Boermans. Voor de zang is er al vele jaren lang Iris Boermans aanwezig en inmiddels ook nichtje Nicole Foree.
Het gastoptreden wordt dit keer verzorgd door de rockband Yvonne & The Rotations, met Paul Matthijssen (sologitaar), Bas den Otter (drums), Rieks Zuiderbaan (basgitaar), Jan Bieren (slaggitaar) en Yvonne Bochanen (zang)
Voor dit seizoen is het programma behalve op, zondag 30 juni ook nog op zondag 4 augustus (met zanger/gitarist Jeroen Jansen), 25 augustus (met klarinettist Peter Habraken) en op 8 september (met Violist Nathan Hol) .
Het programma van het LiveMusic SummerCafé loopt steeds van 15.00 tot 18.00 uur en gaat bij slecht weer ook door, maar dan binnen in de bovenzaal van het restaurant.
De keukenbrigade van de Kat in de Wilg zorgt na afloop, voor een gezamenlijke maaltijd met muzikanten en gasten. Restaurant De Kat in de Wilg is te vinden aan de Peperstraat 28 in Oud-Alblas en telefonisch bereikbaar via 0184-692770. De toegang voor het LiveMusic SummerCafé is gratis.