Repair Café in Damdorp draait goed

alblasserdam • Het Repair Café in Alblasserdam draait goed. Iedere woensdag is het Repair Café in het ParticiPand aan de Lelsstraat geopend van 10.00 tot 16.00 uur.

Houtwerk, werktuigen, naaimachines, elektronica, slijpwerk, fietsen, alles wat mensen zelf zouden willen repareren, maar het niet kunnen, is mogelijkerwijs in het Repair Café tot leven te wekken.

Zelf proberen

Klanten mogen het ook zelf proberen. Dat heeft meer dan eens tot succes geleid. Het gaat er om dat eensgezind naar oplossingen wordt gezocht. De groene bedoeling van het Repair Café is het beperken van de afvalberg en het sociale doel is om kosten van leven en wonen te beperken. De reparaties worden namelijk uitgevoerd tegen kostprijs en giften. Zo maakt Repair Café veel van haar klanten blij.

Meer vrijwilligers

Behalve klanten kan deze instelling ook werkers gebruiken. In ongedwongen sfeer kan een vrijwilliger zich wijden aan techniek en hulpvaardigheid.

Dit Repair Café werd bijna drie jaar geleden opgericht door Stichting Interkerkelijke Hulp aan Vluchtelingen, om mensen te helpen bij het doen van zinvolle dingen.

Succesvol

Dat is succesvol gebleken, gezien de vele honderden reparaties ie sindsdien zijn verricht en gezien de overstap die veel vluchtelingen (statushouders) hebben gemaakt naar betaalde arbeid.

Het Repair Café gaat in de regel in de basisschoolvakanties dicht. Dit jaar is dan de laatste werkdatum op woensdag 17 juli. Maar op 28 augustus kunnen er al weer spullen gebracht worden.