Intocht van de avondvierdaagse

alblasserdam • De SNS Avondvierdaagse in Alblasserdam gaat op maandag 17 juni (vandaag) van start in Alblasserdam.
Donderdag 20 juni is de laatste wandelavond van de Alblasserdamse Avondvierdaagse. Traditiegetrouw wordt deze laatste avond besloten met een defilé. Het defilé start om omstreeks 19.30 uur vanaf sportpark Molenzicht en zal via de van Hogendorpweg, Blokweerweg, Parallelweg, Weverstraat, van Eesterensingel, Blokweerweg, van Hogendorpweg en Maasstraat naar het Scheldeplein leiden.
Tijdens het defilé zullen de eerder genoemde straten afgesloten worden voor alle verkeer met uitzondering van voetgangers en hulpdiensten. Om het defilé zo veilig mogelijk te laten verlopen, wordt een ieder dringend verzocht de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen. Belangstellenden worden verzocht een plekje langs de eerder genoemde route in te nemen, voor hen is het namelijk niet toegestaan om zich tijdens het verzamelen van de wandelaars op sportpark Molenzicht te begeven.


Leerwerkloket in bibliotheek

alblasserdam • In de bibliotheek van Alblasserdam is op dinsdag 25 juni tussen 15.00 en 17.00 uur weer het Leerwerkloket geopend. Hier kan men terecht met vragen over het vinden van een baan, omscholing, bijscholing en leerwerkplekken. Medewerkers zitten elke laatste dinsdag van de maand klaar vragen individueel te beantwoorden en mensen op weg te helpen. Een afspraak maken is niet nodig. Meer informatie op www.debibliotheekaanzet.nl.


Heropening en open dag De Kattenmand

nieuw-lekkerland • Dierenasiel De Kattenmand in Nieuw-Lekkerland heropent op zaterdag 29 juni en houdt die dag van 11.00 tot 15.00 uur open huis.
Na een zeer bewogen jaar in 2018 hebben de vrijwilligers van het kattenasiel De Kattenmand vanaf januari dit jaar flink de schouders eronder gezet. Het hele asiel heeft een complete metamorfose ondergaan. Er wordt nu gewerkt volgens een geheel vernieuwd protocol wat nodig was om gecertificeerd te worden. Om iedereen te laten zien hoe mooi het is geworden zet het asiel zijn voordeur open op zaterdag 29 juni. Tussen 11.00 en 15.00 uur is iedereen van harte welkom op de Hoogaarslaan 81a te Nieuw-Lekkerland.
Op deze dag is Huisdieren Crematorium Drechtsteden uit Alblasserdam aanwezig en ook de dierenambulance uit Vianen staat met een dierenambulance naast het asiel. Voor de kinderen is er een grabbelton, kan er een kleurplaat ingekleurd worden en er is iemand aanwezig die de kleintjes leuk kan schminken. Uiteraard wordt de inwendige mens ook niet vergeten.


Spreekuur over computers

nieuw-lekkerland • Op donderdagmorgen 27 juni wordt een inloop computerspreekuur georganiseerd in 't Waellant aan de Ooievaar in Nieuw-Lekkerland. De L. & N. Smit's Stichting wil 55-plussers in de gelegenheid stellen om met hun problemen of vragen over het gebruik van I-pad, smartphone of laptop te komen. Men kan vrijblijvend inlopen van 10.00 tot 12.00 uur. Er zijn ervaren docenten/vrijwilligers van het Seniorweb aanwezig om vragen te beantwoorden en de problemen op te lossen. De toegang is gratis en de koffie staat klaar. Meer info: 0184-689360.