• Promotie naar de eerste klasse als bekroning van een prachtig Papendrechts seizoen.
• Promotie naar de eerste klasse als bekroning van een prachtig Papendrechts seizoen. Foto: Richard van Hoek

Nick Kamerling: 'We hebben 'm binnen!'

Papendrecht eersteklasser

heerjansdam • Nick Kamerling speelde in zijn eerste seizoen bij Papendrecht nog op de zondag. "Vervolgens begonnen we op de zaterdag in de vierde klasse", weet de aanvoerder nog nadat prestatievoetbal in de zondagtak werd afgebroken. "En nu gaan we hoger spelen dan het niveau waarop we destijds op de zondag zijn geëindigd." De promotie naar de eerste klasse betekent veel voor de voormalige zondagclub en dat bleek ook wel uit het gejubel op het neutrale veld van Heerjansdam na afloop, waarbij een zelf meegenomen schaal het middelpunt vormde. "We hebben het ook verdiend", vond de centrale verdediger. "Heel het seizoen hebben we stabiel gepresteerd en waren we bijna continu dominerend. En ook vandaag tegen NSVV waren we de betere."

Toch bleef het spannend tot het eind, toen de ploeg uit Numansdorp alles op alles zette om er nog een verlenging uit te slepen. "We wilden koste wat het kost voorkomen dat ze er doorheen zouden glippen. Dat zorgde voor gevaarlijke vrije trappen op het einde. Maar we hielden stand en nu hebben we 'm binnen!"

Nadat Papendrecht op doelsaldo het kampioenschap misliepm schakelde de ploeg eerst op eigen veld Oostkapelle en Geinoord uit om vervolgens in de nacompetitiefinale tegen NSVV te spelen. In de eerste helft ging de strijd gelijkop, waarbij Lorenzo Pengel voor de withemden een levensgrote kans over het Papendrechtse doel gleed.

In het laatste kwartier voor rust trokken de Slobbengorsbewoners de wedstrijd naar zich toe. Justin Beemsterboer en Djerrel Saffignani scoorden en de promotie leek in de tas. Een prachtige rake kopbal van Kelvin van der Giesen zorgde echter toch nog voor een spannend tweede bedrijf.

Papendrecht nam daarin het spel in handen en zag Beemsterboer op de lat koppen. In de rebound kopte Jay Luciano voorlangs. "Het was de makkelijkste goal geweest die ik had kunnen maken, maar ik kon er simpelweg niet goed bij", legde de rappe aanvaller uit die, gezien de uitslag, wel met de misser kon leven.

Naar het einde toe werd het steeds spannender, want het opportunisme van NSVV zorgde voor hachelijke situaties. Het werd ook nog even onvriendelijk, wat Michael van Rooijen en Sjoerd Hofstede een rode kaart opleverde waardoor beide ploegen met tien man verder moesten. Gescoord werd er echter niet meer.

"We hebben het super gedaan", onderstreepte trainer Johan Sturrus. "Sven van der Net liep fantastisch te voetballen op het middenveld en dat bepaalde het spel. Dit is voor de club geweldig."


Marco van Vlijmen