Kinderdijk wint laatste wedstrijd en wordt derde

alblasserdam • CKC Kinderdijk heeft de laatste wedstrijd van het seizoen met 25-21 gewonnen van Albatros en is daardoor derde geworden in de 1e klasse.

Het was een moeizame start voor beide ploegen, waarin de eerste tien minuten weinig doelpunten vielen. Het stond 4-4 na onder andere twee mooie vrije ballen van Marjolein Verkerk. In de tweede helft brak de zon door en Kinderdijk nam gelijk afstand. Door twee scores van Martijn Kreuk en nog een goal van Frank van Dijk stond het 7 minuten na de rust 17-12. Helaas waren de volgende 7 minuten weer voor Albatros en kwam zij terug tot 17-17.
Kinderdijk liet dit natuurlijk niet zomaar gebeuren en gooide de motor nog even aan, waardoor ze weer op een comfortabele voorsprong kwamen met nog 9 minuten te spelen, 23-18. Ruben Groenendijk kwam nog in de ploeg voor Bram Rouppé en hij maakte gelijk een mooi afstandsschot. Ook Anouk den Braanker kwam nog een paar minuten in het veld voor Marjolein Verkerk. Frank van Dijk maakte ook de slot treffer voor Kinderdijk. Eindstand: 25-21.

Uiteindelijk is Kinderdijk 1, 3e geworden in de 1e klasse en zullen zij net zoals Kinderdijk 2 volgend jaar in de 1e klasse aantreden. Wij hopen jullie in september weer te zien op sportpark Molenzicht. Afgelopen zaterdag heeft Kinderdijk 2 na een ruime overwinning het kampioenschap behaald in de 2e klasse. Zij wonnen de wedstrijd met 21-12.

PKC redt het niet in kruisfinale

papendrecht • PKC is afgelopen zaterdag onttroond als landskampioen op het veld. De Papendrechtse korfbalvereniging moest in de kruisfinale haar meerdere erkennen in DOS'46 en heeft roemloos afscheid genomen van seizoen 2018-2019, waarin geen prijzen werden gepakt.
PKC/SWKGroep maakte geen enkele aanspraak op de korfbalfinale. Er werd zaterdag futloos en zonder inspiratie gespeeld. Daarmee kreeg Suzanne Struik niet haar gedroomde afscheid van haar club. De recordinternational werd zaterdag nog wel topscorer van haar team met vier doelpunten, maar kon niet voorkomen dat de ploeg ten onder ging tegen een veel scherper DOS'46. Het werd 14-20 op het veld in het Oostpolderpark.

Phoenix '17 J3 regiokampioen

papendrecht • Twee teams van de Papendrechtse badmintonclub Phoenix '17 namen vorige week zaterdag 8 juni deel aan het regiokampioenschap van Zuid-West Nederland in Capelle aan den IJssel.
Zowel J3 (jongens onder 13 jaar), als J2 (mixteam onder 15 jaar) waren zenuwachtig, maar strijdvaardig om 08:30 uur aangetreden voor de eerste partijen. Team J3 had een lange dag voor de boeg door een poule-systeem met 2x5 partijen. Het jongensteam moest meteen direct een finale wedstrijd in met 8 partijen. De spanning bleef bij J3 tot in de laatste partij. Tegenstander Onder Ons uit Den Haag was een waardige tegenstander. Drie-setters en verlengingen brachten het tot 4-3 in voordeel van Phoenix'17 bij aanvang van de laatste herendubbel. Ondanks de gierende zenuwen wisten de heren het winnend af te sluiten. Ontlading bij zowel de spelers als het publiek: kampioen. Gemengd team J2 had een hele kluif aan de eerste tegenstander. Ze bleken een maatje te groot.