donderdag 13 juni

Tweedehands kledingmarkt
09:00 Alblasserdam, Eben-Haëzerkerk, Plantageweg 172. De Gereformeerde Gemeente in Alblasserdam houdt weer haar jaarlijkse grote tweedehands kledingmarkt. Zowel zomer- als winterkleding, schoenen, hoeden, tassen, enzovoorts, worden voor kleine prijsjes verkocht. De markt wordt gehouden in de zalen van de kerk op donderdag 13 juni en duurt van 09:00 tot 21:00 uur. Opbrengst van de verkoop is 100% voor de bouwkas van de kerk.

Huis van de Waard
13:30, Nieuw-Lekkerland, Huis van de Waard. Op de eerste verdieping van Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland wordt op donderdag 13 juni van 13.30 tot 16.30 uur Huis van de Waard gehouden. Men kan meedoen aan verschillende creatieve uitdagingen o.l.v. Rosinde de Jong. Verder is er natuurlijk ruimte voor een spelletje of een praatje met koffie, thee (0,30 ct per drankje). Info: www.huisvandewaard.nl.

Samen koken en eten
16:30, Nieuw-Lekkerland, Huis van de Waard. Op de eerste verdieping van Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland wordt op donderdag 13 juni van 16.30 tot 19.00 uur gezellig samen gekookt en gegeten: twee gangen voor 3 euro. Opgeven kan tot uiterlijk 10.00 uur bij Wilma Neven via 06-27281714. Info: www.huisvandewaard.nl.

zaterdag 15 juni

Rommelmarkt in Oud-Alblas
8:00, Oud-Alblas. In Oud-Alblas vindt de jaarlijkse rommelmarkt plaats. De kramen staan weer op het kerkplein, in de Kerkstraat en in de Schoolstraat. Naast de verkoop van tweedehands artikelen als meubels, servies, fietsen en boeken zijn er activiteiten als enveloppen trekken en een springkussen. Ook zijn er onder meer pannenkoeken, snacks, koffie en koek te koop. De markt is tot 14.00 uur. Opbrengst: 70% Kerkvoogdij; 15% Bond tegen Vloeken, 15% Operatie Mobilisatie.

Markt op kerkplein en in kelders Grote Kerk
09:00, Alblasserdam, Grote Kerk. Zaterdag 15 juni wordt er op het kerkplein van de Grote Kerk aan het Cortgene 8 in Alblasserdam een tweedehands markt gehouden. Op het kerkplein zijn veel spulletjes uit grootmoederstijd, antiek, retro en brocante. Daarbij kramen met grote keus aan sieraden, fuchsiastekken, cd's, broodjes hamburger en enveloppen trekken met mooie prijzen. Op het plein achter de kerk is grote rommelmarkt. In de kelders onder de kerk is de kelderverkoop geopend, met veel meubels, huishoudelijke artikelen, lampen, gordijnen, decoratie, puzzels, poppen, speelgoed en veel meer. Aldaar vindt ook de uitverkoop plaats van zomerkleding, grote uitverkoop van boeken, waaronder veel religie. In De Damsteen naast de kerk is er koffie of thee met lekkers en lunch. De opbrengst van de markt is bestemd voor het onderhoud van het dak van de Grote Kerk. De markt start om 09.00 uur en is rond 15.00 uur afgelopen.

Ichthusmarkt
09:00, Alblasserdam, Scheldeplein. Op het Scheldeplein in Alblasserdam wordt op zaterdag 15 juni van 09.00 tot 15.00 uur de jaarlijkse Ichthusmarkt gehouden, die ditmaal groter dan ooit is omdat vrijwel het gehele gerenoveerde plein gebruikt kan worden. De weekmarkt wordt geïntegreerd in het geheel en er zijn kramen met tweedehands artikelen, een talentenveiling (vanaf 10.30 uur), een kinderplein, Rad van Avontuur en diverse bedrijven en de brandweer die zich presenteren. Opbrengst is voor de kerk en de Moldaviëreis van jongeren uit de Ichthuskerk.

Slootjesdag bij de NVWA
10:00, Papendrecht, Streeknatuurcentrum. IVN-Alblasserwaard organiseert op zaterdag 15 juni een slootjesochtend voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Ouders zijn uiteraard ook welkom.
Kinderen van vier en vijf jaar kunnen alleen onder begeleiding van een volwassene deelnemen. De ochtend start om 10.00 uur bij het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard (SNCA) en duurt ongeveer twee uur.
Er is deze ochtend van alles te doen rondom water. Er worden waterdiertjes gevangen met netjes en er is ook een demonstratie: vissen vangen met een groot schepnet. Daarnaast kunnen er waterproefjes gedaan worden en er is een waterwandeling door de tuin. Binnen in het centrum kun je nog veel meer te weten komen over water. Kinderen mogen zelf op ontdekkingstocht en er zijn gidsen om te helpen.
De kosten bedragen 2,50 euro per kind en dat is inclusief een glas limonade en een koekje. Graag van tevoren opgeven met naam en leeftijd van het kind via jeugd@nvwa.eu. Het SNCA ligt aan de Matenaweg 1 te Papendrecht bij het Alblasserbos. Voor meer informatie over de NVWA: www.nvwa.eu.

Kids Fun Middag in het zwembad
13:00, Papendrecht, zwembad. Zaterdag 15 juni organiseren Suppord en Sportcentrum Papendrecht een Kids Fun Middag op de ligweide van het zwembad. Tussen 13.00 en 17.00 uur zijn er weer allerlei leuke activiteiten te doen voor kids van zes tot en met twaalf jaar. Zo is de kinderdisco van Suppord aanwezig (met dj's Kristian en Yaro) voor muziek, zijn er te gekke watergames in het water, twee springkussens, een workshop henna-tattoos maken en zijn er spetterende demo's van de Breaksquad Crew en Bounce. Entree ; de normale toegangsprijzen voor het zwembad. Zaterdag 13 juli staat de tweede Kids Fun Middag gepland.

Israël koor- en samenzangavond in Grote Kerk Alblasserdam
19:30, Alblasserdam, Grote Kerk. Christelijk kinderkoor Samuël organiseert zaterdagavond 15 juni een Israël koor- en zangavond in de Grote Kerk aan het Cortgene 8te Alblasserdam. Deze avond is ten bate van het Shaare Zedek Ziekenhuis in Jeruzalem. Het Shaare Zedek ziekenhuis staat bekend als het ziekenhuis met een hart. Het pro-life karakter en de behandeling van een ieder die zorg nodig heeft maakt het ziekenhuis tot een plaats van vrede en verzoening in Jeruzalem. zie ook www.shaarezedek.nl.
De koor- en samenzangavond begint om 19:30 uur. Kerk open vanaf 19.00 uur. De medewerkenden van deze avond zijn het christelijk mannenkoor Con Forza en Jong Forza o.l.v. Willem Nijhof. Het mannenkoor uit Woerden vierde vorig jaar hun 25-jarig jubileum. Binnen Con Forza hebben jonge mannen een speciale plaats: Jong Forza. Zij verzorgen zelf hun bijzonder optreden. Samen met Samuël o.l.v. Arie v.d. Vlist en solisten worden zij begeleid door prachtige muzikale begeleiding met orgel en piano: Lennert Knops, trompet: Maurice van Dijk, cello: Csaba Erdös, dwarsfluit: Lianne Laurens en met bazuingeklank. De meditatie wordt verzorgd door ds. K.J. Kaptein.
De entree is gratis. Collecte geheel t.b.v. de kinderafdeling van het Shaare Zedek Ziekenhuis. Voor meer informatie: www.kinderkoorsamuel.nl.

Benefietconcert met Christian Verwoerd en kleine band
20:00, Papendrecht, Morgensterkerk. Zaterdag 15 juni wordt er een benefietconcert gehouden met muzikale medewerking van Christian Verwoerd en een kleine band. Aanvang: 20.00 uur en inloop vanaf 19:30 uur. Locatie: de Morgensterkerk aan de Muijlwijckstraat 1 te Papendrecht. Kaarten kunnen worden gereserveerd per email: komnaarditconcert@gmail.com, maar zijn ook bij aanvang van het concert te verkrijgen. Kosten van een ticket bedragen 10 euro (en 5 euro per kind).
De opbrengst is voor Janneke Brandwijk. Zij gaat met nog vele anderen deelnemen aan een Muskathlon om een (gedeelte) van een triatlon in de Filipijnen te volbrengen. De opbrengst is voor het Compassionproject in de Filipijnen. Zij ondersteunen kinderen uit armoede en onrecht, zodat deze kinderen de kans krijgen om de cirkel van armoede te doorbreken.

CD-release 'Niet vanzelfsprekend' van Rob Favier
20:00, Papendrecht, De Lage Waard. In De Lage Waard aan de Vijzellaan 4 in Papendrecht wordt op zaterdag 15 juni vanaf 20.00 uur de cd-release gevierd van het nieuwe album 'Niet vanzelfsprekend' van Rob Favier.
"Het uitbrengen van een nieuw album is altijd weer een mijlpaal in mijn muziekloopbaan", meldt Favier op zijn website. "Het is de vrucht van een poos nadenken, creatief zijn en vooral ook hard werken. Dat heb ik de afgelopen jaren met dubbel plezier gedaan. Dat komt omdat ik een bevoorrecht mens ben. Na de perikelen aan mijn hart begin september 2015 brak er een periode aan van goede gezondheid en des te meer energie. En daar ben ik heel dankbaar voor, want ik besef dat er eigenlijk niets vanzelfsprekend is in het leven."
Het wordt een optreden met voltallige band, bestaande uit de volgende topmusici: Peter Favier toetsen, Jan Willem van Delft piano, Mark Dekkers bas, Steven Favier drums, Cor Mutsers akoestisch gitaar, Arend Jansen elektrisch gitaar en Paul van der Feen klarinet en saxofoon. Entree bedraagt 14,50 euro. Kaarten zijn uitsluitend te bestellen via www.eventsforchrist.nl.

Excelsior pakt uit met Hollands Glorie concert
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Op zaterdag 15 juni staat het orkest van Excelsior, onder leiding van Ruud Welle, opnieuw in het voor haar vertrouwde Theater de Willem. Deze keer met 'Hollands Glorie', een muziekspektakel boordevol muziek van Hollandse bodem.
Hoewel Excelsior bekend staat om haar uiteenlopende samenwerkingen met artiesten hebben ze het deze keer wel heel bont gemaakt. Op 15 juni zal een ware line-up aan artiesten zijn opwachting maken om samen met het orkest op te treden. De line-up bestaat uit Sieneke (onder andere bekend van haar deelname aan het Songfestival), Roman van der Werff (musicalster), Chris Grem (leadzanger van Het Groot Niet te Vermijden) en trio 'Naar de Haaien' (het meest muzikale trio van Rotterdam). Het belooft een fantastische en afwisselende avond te worden. Kaarten zijn verkrijgbaar via de online ticketshop van Theater de Willem (www.theaterdewillem.nl) of aan de kassa van Theater de Willem. Entree bedraagt 17,50 euro.

zondag 16 juni

Eén voor één dienst over welvaart, vervuiling en egoïsme
12:59, Papendrecht, Elimkerk. In de Elimkerk aan de P.C. Hooftlaan in Papendrecht wordt op zondag 16 juni weer een één voor één dienst gehouden. Thema is 'De Weg kwijt' en gaat over onder meer de overheid die geen richting geef, overbelasting in de zorg, industrie die naar China verdwijnt en de Middellandse Zee dat een open riool vol plastic geworden is. Ook de inkomensongelijkheid en de vraag of we nog wel om elkaar geven komen aan bod. Kinderkoor For ever Friends zal een optreden verzorgen.

dinsdag 18 juni

Huis van de Waard
13:30, Nieuw-Lekkerland, Huis van de Waard. Op de eerste verdieping van Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland wordt op dinsdag 18 juni van 13.30 tot 16.30 uur Huis van de Waard gehouden. Er is ruimte voor een spelletje, iets creatiefs of een praatje met een bakje koffie of thee (0,30 ct per drankje). Voor meer informatie: www.huisvandewaard.nl.

woensdag 19 juni

Contactmiddag Seniorenclub Alblasserdam
14:00, Alblasserdam, Landvast. De Seniorenclub Alblasserdam organiseert de laatste contactmiddag voor de zomervakantie op woensdag 19 juni in Landvast. De middag wordt muzikaal opgeluisterd door 'Nenniefals', een groep dames met gitaar, die zorgen voor een heel gezellige middag. In de pauze is er koffie of thee en de middag wordt besloten met een bingo. De middag begint om 14.00 uur, zaal open 13.30 uur. Ook niet-donateurs zijn welkom.