• Bekers en Fernandes.
• Bekers en Fernandes. Foto: Dick Markesteijn

Colin Bekers en Petra Sloots winnen

papendrecht • Colin Bekers en Petra Sloots hebben zaterdag de 37e editie gewonnen van de Nationale Lenteloop in Papendrecht, de vijfde wedstrijd in het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit 2019. Twee nieuwe namen op de fraaie erelijst, met 31.49 en 40.33 als winnende tijden. Voorin het veld liepen de belangrijke mannen uit het klassement van het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit. De nummers één en twee uit de stand, respectievelijk Timo de Geus, werden in Papendrecht vijfde en zesde. De winnaar van 2018, Patrick Kwist, eindigde ditmaal op plek vier. De drie mannen van het podium van de dag liepen daar een stukje vooruit. Bredanaar Colin Bekers nam het initiatief en trok Maarten van Zetten en Nixon Fernandes – die twee behoren tot de favorieten voor de overall winst van het circuit – met zich mee. Van Zetten hield tot halverwege de wedstrijd vol en zou in 22.20 derde worden.

Bekers en Fernandes trokken samen door tot in de laatste kilometer en daarin plaatste Bekers zijn beslissende versnelling. 'Ik wilde het niet op de baan uitsprinten. Dan was hij waarschijnlijk sneller', sprak de winnaar die Fernandes acht tellen achter zich hield. 'Het was een leuke strijd. Eigenlijk had ik deze wedstrijd niet in de planning, maar ik ben nog niet goed genoeg voor baanwedstrijden. Ik wilde vandaag graag een langere loop doen. 31.49 is geen toptijd, maar ik ben tevreden met het resultaat.'

Ook de snelste vrouw van de dag, Petra Sloots, was in Papendrecht eigenlijk niet op haar best, want had net een buikgriepje uit het systeem. Ze liep desondanks steady naar een onbedreigde overwinning in 40.33. Vivianne Steegstra werd tweede in 41.44.