Aangepaste kerkdienst

papendrecht • In de Agapè Christengemeente aan de Zuidkil 53 te Papendrecht wordt op zondag 16 juni een speciale dienst gehouden, gericht op mensen met een verstandelijke beperking. Het thema van deze dienst is: 'Cadeau'… en wie houdt daar nu niet van?'.

De dienst begint om 10.30 uur. Iedereen is van harte welkom. Na de dienst is er de mogelijkheid om koffie of thee te drinken. Voor meer informatie: 06-28350300.


Inloopavond mantelzorgers

alblasserdam • Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) organiseert op dinsdagavond 18 juni een inloopavond voor mantelzorgers. Dit vindt plaats in de huiskamer aan de Cortgene 20 te Alblasserdam.

Iedereen die te maken heeft met de zorg voor een ander heeft weleens vragen of loopt tegen dingen aan die je graag met een ander zou willen delen. Maandelijks organiseert de SWA daarom mantelzorgbijeenkomsten in Alblasserdam, die altijd plaatsvinden op donderdagochtend. Voor de mensen die niet in de gelegenheid zijn om overdag deel te nemen aan die bijeenkomsten wordt nu speciaal een inloop in de avonduren georganiseerd. De mantelzorgconsulente en de wijkverpleegkundige zullen aanwezig zijn om in gesprek te gaan en/of vragen te beantwoorden.
Belangstellenden zijn van harte welkom op dinsdag 18 juni tussen 19:00 en 20:00 uur in de huiskamer van de SWA aan het Cortgene 20 te Alblasserdam. Voor meer informatie: info@stichtingwelzijnalblasserdam.nl of 078-2021220.


Vervolgworkshop WhatsApp

papendrecht • In de bibliotheek van Ppaendrecht wordt op donderdag 20 juni van 10.00 tot 12.00 uur een vervolgworkshop gehouden over WhatsApp.

Op donderdag 18 april zijn voor beginners al vele vragen over deze app beantwoord. Nu is er een vervolg: zowel beginners als gevorderden die nog vragen hebben over deze handige app kunnen op donderdag 20 juni terecht bij Digitale Donderdag. Van 10.00 tot 12.00 uur helpt Annelies Mosterdijk met alle vragen over WhatsApp. Kom langs en krijg antwoord op vragen als: hoe maak ik een groepsapp aan? Hoe werken privacy-instellingen? En nog veel meer. Meedoen is gratis. Voor meer informatie: www.debibliotheekaanzet.nl.


Salon Molenlanden: niet-aangeboren hersenletsel

nieuw-lekkerland • In 't Waellant aan de Ooievaar 10 in Nieuw-Lekkerland wordt op maandag 24 juni een informatieve avond gehouden over niet-aangeboren hersenletsel.

Lies Bonsang, regiobestuurder van Stichting Hersenletsel.nl Zuid-Holland Zuid, zal vertellen over de patiëntvereniging van deze stichting. Daarna zal Hester Willemsen, ervaringsdeskundige en ambassadeur van Hersenletsel.nl, haar persoonlijke ervaring delen. Zij deelt wat haar is overkomen en wat de impact is in het dagelijks leven. De avond begint om 19.30 uur en zal naar verwachting tot ongeveer 21.00 uur duren. Toegang is gratis.