Winnaars van de Bruggenpuzzel bij Rondje Regio

regio • Water genoeg in de regio, en dus ook bruggen genoeg. Lezers van de bijlage Rondje Regio van Kontakt Mediapartners en BDUmedia konden testen hoeveel van die oeververbindingen ze herkenden. De uitslag is nu bekend.

Drie inzenders krijgen binnenkort een tegoedbon thuisgestuurd voor een high tea bij De Hoofdwacht in Gorinchem voor twee personen. Dat zijn Laura Jansen uit Gorinchem, Leandra van Vuuren uit Hardinxveld-Giessendam en H. Vink uit Kinderdijk. Drie andere gelukkigen vinden binnenkort een VVV-cadeaubon op hun deurmat. De namen van deze winnaars: Ali Koning uit Andel, Henri Verhoeven uit Nederhemert en Maria 't Lam-van der Ham uit Leerbroek. Alle winnaars hebben persoonlijk bericht ontvangen. De juiste oplossing was: 1. Leerdam, 2. Heukelum, 3. Hardinxveld-Giessendam, 4. Alblasserdam, 5. Arkel, 6. Zaltbommel, 7. Vianen, 8. Giessenburg, 9. Gorinchem.


Enquête TipMolenlanden

molenlanden • De nieuwe enquête van TipMolenlanden is donderdag 6 juni verstuurd en heeft ditmaal als onderwerpen: de huisvesting van de ambtenaren van de gemeente Molenlanden en de besteding van het vakantiegeld.

De enquête is verstuurd naar bijna 700 leden van het burgerpanel. De vragen hebben betrekking op de huisvesting van de gemeente en dan met name de vraag of het verstandig is dat alle ambtenaren op één locatie komen te werken. Ook de vraag of dit gebouw duurzaam moet zijn, komt aan bod in de enquête.

Het burgerpanel wordt geregeld geraadpleegd in de nieuwe gemeente Molenlanden en is een initiatief van Kontakt Mediapartners. Iedereen vanaf 16 jaar kan via dit panel zijn of haar mening geven over actuele thema's in de gemeente. Het Kontakt editie Alblasserwaard is hiervoor een samenwerking aangegaan met onderzoeksbureau Toponderzoek. Uitslagen van de onderzoeken kunnen anoniem verwerkt worden in nieuwsberichten en een bijdrage leveren aan de politieke en maatschappelijke discussie. Aanmelden is mogelijk op: www.TipMolenlanden.nl.

Toponderzoek heeft in 70 gemeenten in Nederland burgerpanels ingesteld. De praktijk heeft al uitgewezen dat sommige onderzoeksresultaten worden meegewogen in de politieke besluitvorming. Dat betekent dat panelleden mede hun stempel kunnen drukken op besluitvorming.