Afbeelding
Foto:

Grote opruimactie in Alblasserdam

alblasserdam • Alblasserdam Schoon houdt op zaterdag 15 juni van 09.30 tot 12.00 uur weer een opruimactie in het dorp.

In iedere wijk in Alblasserdam wil men een schoonmaakactie houden. "Vele handen maken licht werk", zo redeneren de organisatoren. "Daarom zoeken we Alblasserdammers die twee uurtjes de handen uit de mouwen willen steken."

Voor meer informatie of aanmelding voor de actie: alblasserdamschoon@outlook.com. Zie ook de website www.alblasserdamschoon5.webnode.nl.


Pokerspelers uit regio naar halve finales NK Poker

regio • De halve finales van het Open Nederlands Kampioenschap Poker staan voor de deur. Op vrijdag 14 juni is de eerste halve finale in Zuidoost- Nederland. Daarna volgen halve finales elders in het land.

In totaal strijden 350 pokerspelers om een plek in de landelijke finale. Uit de regio hebben Maurice van der Hoorn en Ronald Woudstra uit Papendrecht zich geplaatst voor de halve finales.
Van september tot begin juni konden pokerspelers bij ruim 140 voorrondes door heel Nederland zich plaatsen voor de landelijke finale. In totaal hebben meer dan 8000 pokerspelers mee gedaan aan een pokertoernooi van het Open Nederlands Kampioenschap Poker. De spelers die zich net niet wisten te plaatsen voor de finale, kunnen zich via een halve finale plaatsen. De halve finalisten konden zich inschrijven voor een halve finale bij hun in de buurt. De halve finales vinden onder meer plaats in Alblasserdam (op zondag 23 juni). Slechts 10 procent plaatst zich alsnog voor de finale.