Diefstal of vandalisme?

Wat brengt iemand ertoe iets van een ander te stelen? Ik vraag mij af wat voor een type iets van een graf wegneemt. Op het graf van mijn ouders op de begraafplaats in Alblasserdam stonden vier bloempotten met plantjes en een vogelwaterbakje. Vrijdag had ik de plantjes nog water gegeven, dinsdag bleken drie van de vier potten verdwenen!

Geen bijzonder mooie potten maar wel twee die door de achterkleinkinderen beschilderd waren en voorzien van persoonlijke tekst. Zij hadden zo hun best gedaan voor oma een mooie pot te maken. Er zijn nu twee kindjes heel verdrietig!

Ik wil mij nu richten tot de persoon die dit op zijn geweten heeft: had je deze bloempotten heel erg nodig? Of was je onder invloed? Of was het maar een lolletje? Ik hoop dat als je dit leest, je je nu heel diep schaamt.

Erna Bas, Alblasserdam


Paalhouder slaat gasleiding lek

papendrecht • De brandweer van Papendrecht is maandagavond 10 juni met spoed uitgerukt voor een melding van een gaslucht in de Helmersstraat in Papendrecht.

Rond 20.10 uur werd de brandweer opgeroepen, nadat in een voortuin een gaslucht werd geroken tijdens het water geven van de planten. In de tuin werden eerder op de dag paalhouders voor een pergola in de grond geslagen. De punt van één van deze houders kwam daarbij in de gasleiding terecht en veroorzaakte daarmee een lekke leiding. Stedin gaat het gat dichten.