• Ontlading nadat Djerrel Saffignani het duel besliste.
• Ontlading nadat Djerrel Saffignani het duel besliste. Foto: Richard van Hoek

Saffignani schiet Papendrecht in extremis naar finale

Bizarre ontknoping

papendrecht • Iedereen bereidde zich al voor op de strafschoppenserie. Aan het einde van de verlenging stond het immers nog 1-1 tussen Papendrecht en Geinoord. Maar toen in de blessuretijd van die verlenging kreeg Justin Beemsterboer een bal voor leeg doel. Hij schoot over.

Daarmee was het toch wel echt gedaan en had Geinoord voor elkaar gekregen waar het in de verlenging voor ging: strafschoppen moesten een beslissing gaan brengen. De bezoekers zagen hun elftal namelijk reeds gereduceerd tot een tiental door een rode kaart voor Mitch Dunne en bovendien was Papendrecht de hele wedstrijd al de betere ploeg.

Maar penalties? Daar had Papendrecht geen zin in. Na de enorme misser van Beemsterboer kwam er tenslotte nog een kans. In de 122e minuut besliste Djerrel Saffignani het duel alsnog.

"Ik stond gelukkig op de goede plek", glunderde de middenvelder. "Niemand verwachtte het nog. De bal viel maar niet goed. Tot dat ene moment." En daar waren hij en zijn ploeggenoten maar wat blij mee. "Het zou zonde zijn als je heel de wedstrijd de betere bent en het dan in een strafschoppenserie aflegt."

Ook Beemsterboer toverde ondanks zijn misser een uitgestreken glimlach op zijn gezicht. "Die voorzet van Jay (Luciano, MV) was kneiterhard. Ik ging in volle vaart en raakte de bal met mijn linkerhak. Dat ie dan alsnog valt hebben we wel afgedwongen."

Het duel begon met een kopie van een week geleden. Ook nu keek Papendrecht snel tegen een achterstand aan. Sem van Zwieten opende na zeventig seconden de score. Maar Geinoord had moeite om een antwoord te vinden op de snelheid van Jay Luciano. De rappe aanvaller trok na een kwartier de stand weer recht.

Een sterke periode van de Slobbengorsbewoners volgde. Met name Michael van Rooijen (kopbal van dichtbij over) en Beemsterboer (schot van dichtbij stuitte op de vuisten van de keeper) hadden de voorsprong moeten grijpen.

In de tweede helft bleef het initiatief bij Papendrecht. Na de rode kaart voor Dunne bleven de gastheren een verlenging lang op zoek naar de beslissing. Die viel rijkelijk laat maar smaakte daardoor wellicht extra lekker. "We staan waar we horen", vond trainer Johan Sturrus, die toegaf ook al met pingels bezig te zijn. "Het was zuur dat we de titel misten maar dan is het fantastisch om nu in de finale van de nacompetitie te staan." Op neutraal terrein mag Papendrecht tegen NSVV gaan strijden om een plek in de eerste klasse.