woensdag 5 juni

Missieavond met gasten uit Zweden
20:00, Papendrecht, Twinkeltje. Stichting Traveling Light organiseert op woensdagavond 5 juni een missieavond in Twinkeltje aan de Korenbloemstraat 20 te Papendrecht. Deze keer zijn er gasten aanwezig uit Zweden.
Stichting Traveling Light ondersteunt projecten door heel Europa die veelal te maken met opvang en rehabilitatie van verslaafden, daklozen en prostituees. Tijdens de missieavonden krijgen belangstellenden een kijkje achter de schermen van die projecten.
Op 5 juni zijn Christian & Charlotte Alderblad te gast. Christian werkt in Orebro onder daklozen en verslaafden. Een aantal maanden geleden openden zij een winkeltje/koffiehuis in deze stad naar de opzet van Twinkeltje in Papendrecht. Tijdens deze missieavond zullen zij het een en ander vertellen over hulpverlening in Zweden in het algemeen en in Orebro in het bijzonder.
Belangstellenden zijn van harte welkom op deze inspirerende avond. Inloop met koffie en thee is vanaf 19:30 uur. De avond begint om 20:00 uur. Er zal een collecte worden gehouden voor hun werk in Zweden.

donderdag 6 juni

Huis van de Waard
13:30, Nieuw-Lekkerland, Huis van de Waard. Op de eerste verdieping van Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland wordt op donderdag 6 juni van 13.30 tot 16.30 uur Huis van de Waard gehouden, met een gezellige sjoelmiddag met leuke prijsjes. Ook is er ruimte voor een praatje met een bakje koffie of thee. (0,30 ct per drankje) Info: www.huisvandewaard.nl.

Papendrechtse productie Mozes in De Willem
19:30, Papendrecht, Theater De Willem. Op donderdag 6 en vrijdag 7 juni wordt de musical 'Mozes, de geboorte van een leider' opgevoerd in theater De Willem, een Papendrechtse productie.
Het verhaal van Mozes is een oerverhaal. Een oerverhaal over een leider die geen leider wil zijn, geen vertrouwen in zichzelf heeft. Een man met een dubbele loyaliteit: opgegroeid aan het Egyptische hof maar ook kind van het volk van de Hebreeën. Uiteindelijk overwint Mozes zichzelf, neemt hij stelling tegen het beleid van de Egyptische farao en leidt zijn volk uit de slavernij. Een volk dat het vertrouwen verliest als ze in de woestijn zijn en zij 'een tastbare god willen zoals de Egyptenaren hebben'. Uiteindelijk gaat Mozes ook de confrontatie aan met zijn volk, houdt hij ze een spiegel voor: "Als je gelooft, leer je vertrouwen. Op God, op elkaar en op jezelf."
Deze Papendrechtse productie is een samenwerking tussen professionals en amateurs. In 2017 ontstond het idee en vanaf april 2018 zijn vijftig mensen bezig met het vormgeven en instuderen van deze musical. De productie is een initiatief van de Morgenster en is een bewerking van de musical van 'Gerard en Gerard producties'. In de musical zijn enkele popnummers verweven van onder andere Oasis en Toto.
Regie: Yara van Engelen; live band onder leiding van Gerben Lodder; zang onder leiding van Christel de Bruijn; techniek: Marijn van Engelen. Uitvoeringen: donderdag 6 en vrijdag 7 juni 19:30 tot circa 21:30 uur, theater De Willem Papendrecht. Kaarten € 7,50. Meer informatie: www.theaterdewillem.nl.

vrijdag 7 juni

Papendrechtse productie Mozes in De Willem
19:30, Papendrecht, Theater De Willem. Op donderdag 6 en vrijdag 7 juni wordt de musical 'Mozes, de geboorte van een leider' opgevoerd in theater De Willem, een Papendrechtse productie. Voor meer informatie; zie hierboven.

zaterdag 8 juni

Verzamelbeurs in Landvast
12:00, Alblasserdam, Landvast. In Landvast aan de Haven in Alblasserdam wordt op zaterdag 8 juni van 12.00 tot 15.00 uur weer een verzamelbeurs gehouden. Iedere tweede zaterdag van de maand komen verzamelaars van ansichtkaarten, postzegels, munten, sigarenbandjes en dergelijke bij elkaar om hun verzameling uit te breiden. Maandelijks worden ook verzamelingen te koop aangeboden door personen die 'zolderopruiming' houden. De beurs is geopend van 12.00 tot 15.00 uur. Inlichtingen en reserveringen: 078-6156814.

Electric Blues honors Cuby+Blizzards
20:00, Kinderdijk, De Klok. In grand café en partycentrum De Klok aan de Molenstraat 117 in Kinderdijk treedt op zaterdag 8 juni Electric Blues op met hun programma Honors Cuby+Blizzards. Zaal gaat open om 19.00 uur, aanvang om 20.00 uur. Kaarten kosten in de voorverkoop 20 euro en 22,50 euro aan de deur. Voorverkoopadressen zijn behalve De Klok ook bij Primera Nieuw-Lekkerland en Primera Alblasserdam. Electric Blues bestaat uit Henk Vegt drummer en zanger, Bert Bulk basgitaar en backing vocals, Aad Kreeft solo gitaar en backing vocals, Erwin van Schijndel piano synthesizer toetsenist, Pietro Smeding mondharmonica / percussie. Voor de Hardcore Cuby fans is het top dat zij in de Kinderdijk kunnen optreden. Door een gezamenlijke inspanning van Jan Stierman Grand Cafe Buéna vista en Arnold Boulonois van Grand cafe de Klok is dit mogelijk geworden, tevens fantastisch ondersteund door C + B Museum in Grolloo.

Rolling Stones Tribute Stripped
21:00, Alblasserdam, Wapen van Alblasserdam. De Rolling Stones Tribute band Stripped verzorgt op zaterdag 8 juni een optreden in het Wapen van Alblasserdam aan de Dam 24 in Alblasserdam. De band bestaat uit een prettig gestoorde zanger Wacko Jacko, twee bluesgitaristen van absolute wereldniveau. Jo Wheels, de enige echte Nederlandse Keith Richard (ex Stolling Rones) en Carlo Broere, de toekomstige Joe Bonamassa en natuurlijk niet vergeten de strakke rhythm section van Peter Multem basgitaar en Guillaume Kortekaas op drums. De band draait al heel wat jaren mee in het Stones circuit en brengen een tribute naar the greatest rock 'n roll band in the world. Met het stevige gitaarwerk staat Stripped garant voor een avond onvervalste Rock 'n Roll. Een ware reis door de tijd! Alle grote hits passeren de revue, vanaf de roerige jaren 60 tot de rockhoogtijdagen van de jaren 70/80. Zaal gaat open om 21:00 uur. Entree: € 5 / leden gratis op vertoon van lidmaatschapskaart. Reserveren: http://biggelmee-vzt.nl/reserveren/.

maandag 10 juni

Pinksterpad op Tweede Pinksterdag in Nieuw-Lekkerland
12:30, Nieuw-Lekkerland, Ontmoetingskerk. De werkgroep Pinksterpad, bestaande uit vier verschillende kerken, organiseert op Tweede Pinksterdag (maandag 10 juni) met enthousiasme voor de derde keer het Pinksterpad. De start is dit keer vanuit de Ontmoetingskerk, ingang pad naast Dorpslaan 5 in Nieuw-Lekkerland. De kerk is open om 12.30 uur. Er zijn interessante tussenstops waar koffie, thee en andere versnaperingen worden verstrekt. De routes voeren door het dorp en langs de molens. Deelname is gratis en opgeven is niet nodig.

dinsdag 11 juni

Repair Café
10:00, Nieuw-Lekkerland, Huis van de Waard. Op de eerste verdieping van Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland wordt op dinsdag 11 juni van 10.00 tot 12.00 uur Repair Café gehouden. Voor meer informatie: Kees Verbaan via 06-53335812 of Wilma Neven via 06-27281714

woensdag 12 juni

Handwerkcafé
09:30, Nieuw-Lekkerland, bibliotheek. In de bibliotheek aan het Raadhuisplein 1 in Nieuw-Lekkerland wordt op woensdag 12 juni handwerkcafé gehouden. Hier kan men op een ontspannen, creatieve manier werken aan een meegebracht handwerk of iets nieuws leren. Voor iedereen die handwerken leuk vindt of iets wil uitproberen. Info: www.huisvandewaard.nl.

Open Tafel in 't Waellant
12:30, Nieuw-Lekkerland, 't Waellant. In 't Waellant aan de Ooievaar in Nieuw-Lekkerland wordt op woensdag 12 juni weer een Open Tafel gehouden voor inwoners van 55 jaar en ouder uit Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk. Organisatie is in handen van de L. en N. Smit's Stichting. De maaltijd begint om 12.30 uur. Aanmelden kan tot en met vrijdag 7 juni 10.00 uur. De kosten bedragen 8,25 euro, inclusief drankje.
Voor aanmelden, vervoer naar 't Waellant en/of meer informatie kan men terecht bij het Service- en Informatiepunt van de L. en N. Smit's Stichting, iedere werkdag geopend van 09.00 tot 12.00 uur en telefonisch te bereiken op 0184-689360. Voor meer informatie: www.smitsstichting.nl.

donderdag 13 juni

Tweedehands kledingmarkt
09:00 Alblasserdam, Eben-Haëzerkerk, Plantageweg 172. De Gereformeerde Gemeente in Alblasserdam houdt weer haar jaarlijkse grote tweedehands kledingmarkt. Zowel zomer- als winterkleding, schoenen, hoeden, tassen, enzovoorts, worden voor kleine prijsjes verkocht. De markt wordt gehouden in de zalen van de kerk op donderdag 13 juni en duurt van 09:00 tot 21:00 uur. Opbrengst van de verkoop is 100% voor de bouwkas van de kerk.

Huis van de Waard
13:30, Nieuw-Lekkerland, Huis van de Waard. Op de eerste verdieping van Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland wordt op donderdag 13 juni van 13.30 tot 16.30 uur Huis van de Waard gehouden. Men kan meedoen aan verschillende creatieve uitdagingen o.l.v. Rosinde de Jong. Verder is er natuurlijk ruimte voor een spelletje of een praatje met koffie, thee (0,30 ct per drankje). Info: www.huisvandewaard.nl.

Samen koken en eten
16:30, Nieuw-Lekkerland, Huis van de Waard. Op de eerste verdieping van Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland wordt op donderdag 13 juni van 16.30 tot 19.00 uur gezellig samen gekookt en gegeten: twee gangen voor 3 euro. Opgeven kan tot uiterlijk 10.00 uur bij Wilma Neven via 06-27281714. Info: www.huisvandewaard.nl.

zaterdag 15 juni

Rommelmarkt in Oud-Alblas
8:00, Oud-Alblas. In Oud-Alblas vindt de jaarlijkse rommelmarkt plaats. De kramen staan weer op het kerkplein, in de Kerkstraat en in de Schoolstraat. Naast de verkoop van tweedehands artikelen als meubels, servies, fietsen en boeken zijn er activiteiten als enveloppen trekken en een springkussen. Ook zijn er onder meer pannenkoeken, snacks, koffie en koek te koop. De markt is tot 14.00 uur. Opbrengst: 70% Kerkvoogdij; 15% Bond tegen Vloeken, 15% Operatie Mobilisatie.

Slootjesdag bij de NVWA
10:00, Papendrecht, Streeknatuurcentrum. IVN-Alblasserwaard organiseert op zaterdag 15 juni een slootjesochtend voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Ouders zijn uiteraard ook welkom. Kinderen van vier en vijf jaar kunnen alleen onder begeleiding van een volwassene deelnemen. De ochtend start om 10.00 uur bij het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard (SNCA) en duurt ongeveer twee uur. Er is deze ochtend van alles te doen rondom water. Er worden waterdiertjes gevangen met netjes en er is ook een demonstratie: vissen vangen met een groot schepnet. De kosten bedragen 2,50 euro per kind en dat is inclusief een glas limonade en een koekje. Graag van tevoren opgeven met naam en leeftijd van het kind via jeugd@nvwa.eu. Het SNCA ligt aan de Matenaweg 1 te Papendrecht bij het Alblasserbos. Meer informatie: www.nvwa.eu.