Afbeelding
Foto:

Minioren van de Geul goed op dreef

papendrecht • Zwemmers van De Geul hebben dit weekend goed gepresteerd tijdens de minioren finale van de Regio West in Den Haag (op zaterdag) en Dordrecht (op zondag). Dit zijn wedstrijden waarbij de snelste minioren van de regio mogen starten. Voor de Geul hadden Paul, Thijn en Jesper zich weten te plaatsen op een aantal afstanden. De uitslagen van De Geul-zwemmers staan online op www.klaroen.nl (doorklikken naar sport).


Wiekslag minioren pakken goud

alblasserdam • Wiekslag minioren hebben in het afgelopen weekend diverse gouden medailles behaald tijdens de finalewedstrijd Regio West.
Elf minioren van ZPC Wiekslag mochten dit weekend aantreden voor de Minioren Finales van Regio West; de snelste zwemmers van de regio mogen hieraan meedoen. Zaterdag 1 juni vond de wedstrijd plaats in het Hofbad in Den Haag en zondag 2 juni aan de Sportboulevard in Dordrecht. Op zaterdag zwom Ivo Bot in een tijd van 01:14,61 naar het goud op de 100 meter vrij en op zondag was zijn tijd van 01:25,61 op de 100 meter rug goed voor een zilveren medaille. Jasmijn Schoonen verbeterde haar tijd op de 100 meter schoolslag naar 01:40,19 en dit was goed voor een bronzen medaille. De zaterdagmiddag werd schitterend afgesloten met een eerste plaats op de 4 x 50 meter vrije slag estafette. Robine Kroon, Owen Houdé, Jasmijn Schoonen en Ivo Bot zwommen met ruime voorsprong naar het goud. De winnaars van de estafette staan op de fotopagina met kampioenen op de sportpagina's van de krant van deze week.


Phoenix'17 J2 naar regionaal kampioenschap

papendrecht • Zaterdag 1 juni was het D-day voor het Phoenix'17 J2 team uit Papendrecht. Het streed voor een ticket om naar de regiokampioenschappen te mogen gaan voor het district Zuid West op 8 juni in Capelle aan de IJssel.
Zowel voor het team als voor Phoenix'17 als badmintonclub een belangrijke en unieke gebeurtenis in het bestaan van de club. En het team pakte dat ticket met beide handen beet. J2 moest uit spelen tegen Sluyk Lekkerkerk J3. Men ving de wedstrijd aan met de dubbels. Beide dubbels maakten het zich te moeilijk. Kaj Petra en Roan van der Molen waren onzorgvuldig met veel fouten. Toch stond het 2-0 na de dubbels, een goede start. De enkels waren ook moeizaam. Petra vocht met name tegen zichzelf, maar was toch in staat om de wedstrijd te winnen. Ook Van der Molen maakte het zich moeilijk, maar won. Lara Visser en Jade van Gooswilligen verloren hun partijen. Na de dubbels en de enkels kwam de stand op 4-2 voor Phoenix'17. Hiermee was J2 officieel kampioen geworden. Beide mixen werden nog gewonnen en daarmee mag Phoenix'17 J2 samen met het herenteam J3 afreizen naar de regiokampioenschappen op 8 juni.


Baggercup

sliedrecht • Na drie succesvolle toernooien om de Baggercup, besloot Rabobank Merwestroom vorig jaar haar naam te verbinden aan het toernooi als hoofdsponsor. De samenwerking is er ook dit jaar weer en beide partijen zijn hier uiteraard content mee. De Baggercup vindt dit jaar plaats op zaterdag 8 en zondag 9 juni. Verenigingen in het werkgebied van Rabobank Merwestroom (Hardinxveld, VVAC, De Alblas) zijn hierbij vertegenwoordigd.