woensdag 22 mei

Lezing Stevo Akkerman aan vooravond Europese verkiezingen
20:00, Alblasserdam, Landvast. 'Het klopt wel, maar het deugt niet', dat is de titel van de lezing van journalist en schrijver Stevo Akkerman op donderdag 22 mei in Landvast, aan de vooravond van de Europese Verkiezingen. Dat de financiële wereld meent 'een amoreel universum' te vormen, zal niet veel verbazing wekken, maar hoe zit het in de rest van onze samenleving? Bestaat er in onze bedrijven en instellingen nog ruimte voor de persoonlijke bezieling, en dus ook morele verantwoordelijkheid, van de medewerkers? Aanvang 20.00 uur, entree gratis.

donderdag 23 mei

Samen koken
13.30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83, Planetenlaan 83. Huis van de Waard houdt een gezellige middag met koffie/thee, spellen en creatieve activiteiten. Van 16.30 tot 19.00 uur kunnen bezoekers samen koken en eten (drie gangen voor 4 euro). Opgeven kan tot uiterlijk 10 uur bij Wilma Neven (06-27281714). Info: www.huisvandewaard.nl.

Themamiddag over ouder worden
14:00 Alblasserdam, gebouw De Haven, Ieplaan 9. De PCOB in Alblasserdam houdt een dialoog-bijeenkomst over de vraag 'hoe wil ik ouder worden?' De middag duurt tot 16.00 uur en is bedoeld voor senioren, mantelzorgers, ouderenbonden en andere geïnteresseerden. Er wordt gesproken over vragen als: welke zorg is er als je minder mobiel of ziek wordt? En: hoe kun je langer thuis blijven wonen? Ook mantelzorg en voorbereiding op het levenseinde en komen aan de orde. Bezoekers gaan onder leiding van ervaren gespreksbegeleiders van KBO-PCOB in kleine groepen met elkaar in gesprek. Aanmelden kan tot 10 mei bij: Rien Gaal (078 6912049, rien.gaal@ziggo.nl) en Janny van Bockel (078 6914233, jantien @solcon.nl).

Studieseminar over Jezus en Israël met Oscar Lohuis
20:00, Alblasserdam, 't Scheepke. Op donderdag 23 mei is er in Alblasserdam een studieavond met ds. Oscar Lohuis, spreker voor Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Wie is Jezus in relatie met Israël? De bijeenkomst vindt plaats in 't Scheepke, Rijnstraat 434 in Alblasserdam. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis.

Vrijdag & Sandifort met Voorlopig Voor Altijd
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Remko Vrijdag en Martine Sandifort verzorgen op donderdag 23 mei vanaf 20.15 uur 'Voorlopig Voor Altijd' in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht. Hun hilarische derde programma 'Vrijdag vs Sandifort' werd terecht bejubeld. Entree: €22,60 / €21,10. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

vrijdag 24 mei

Weekend van de Begraafplaats
19:00, Papendrecht, begraafplaats. Om te laten zien dat een begraafplaats geen plek is om te mijden, maar een plek die heel mooi kan zijn om te komen, wordt jaarlijks het weekend van de begraafplaats georganiseerd. In 2019 is het thema 'Een plek vol verhalen'. Ook de begraafplaats Papendrecht is op 24 en 25 mei (tussen 16 en 20 uur) een ontmoetingsplek. Er worden lezingen gegeven en verhalen gedeeld. Op 24 mei om 19 uur verzorgt Marry Vreeken een lezing over 'Leren verliezen'. Op 25 mei om 19 uur verzorgt Machteld Stakelbeek een lezing. Ze is onder meer schrijfster van het boek 'Dag dood, tot later'. Voor meer informatie: info@aandachtvoorafscheid-uitvaart.nl of 06-24204630.

Discozwemmen in Sportcentrum Papendrecht
19:00, Papendrecht, Sportcentrum. Vrijdagavond 24 mei is er discozwemmen in het Doelgroepenbad van Sportcentrum Papendrecht. Deze disco is bedoeld voor de jeugd tot en met 12 jaar en is van 19.00 tot 21.00 uur. Wie nog geen zwemdiploma A heeft, is welkom, maar er moet dan wel begeleiding zijn door een volwassene en degene zonder diploma dient een drijfmiddel om te hebben.
De kosten zijn 4,80 euro per persoon, dit is inclusief een bekertje limonade.

LikeU2 met Dutch Connection
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. LikeU2 geeft op vrijdag 24 mei vanaf 20.15 uur het concert Dutch Connection in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht. LikeU2, een strakke live-band met vier topmuzikanten, doet een greep uit ruim 30 jaar fantastische U2-songs. Grote hits en minder bekende pareltjes worden afgewisseld met beeldmateriaal, verhalen en humor. Geen imitaties en verkleedpartijen, maar wel de karakteristieke zang, de ultieme gitaarsound, de stevige bas en drums, geweldig geluid, uitstraling en enthousiasme. Net als bij het origineel. Entree: €25,70 / €24,15. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 25 mei

Wandelen met de boswachter
09:00/12:00/15:00, Alblasserdam, Antilope. Antilope Outdoor uit Alblasserdam organiseert op zaterdag 25 mei een wandeling met de boswater in de Crezéepolder bij Ridderkerk. De Crezéepolder is een zoetwatergetijdengebied met een opvallend rijke flora en fauna. Op 25 mei krijgt men de kans om met een deskundige boswachter van het Zuid-Hollands Landschap het gebied te ontdekken. In de tweede helft van mei is de lente in volle gang, dus reken op allerlei vogels, kleurige vlinders en zeldzame plantensoorten. Aanmelden kan via de website www.wandelcentrum.com en dan klikken op activiteiten.

Scouting Experience
10:00, Papendrecht, Marktplein. Scouting Papendrecht organiseert op zaterdag 25 mei een Scouting Experience op het Marktplein in Papendrecht. Deze dag is voor iedereen die het leuk vindt om iedere week iets anders te doen en graag buiten is. De scouting laat op zaterdag 25 mei van 10.00 tot 14.30 uur zien wat voor toffe programma's er zijn. Er is voor kinderen vanaf zes jaar iets anders te doen. Op Scouting is ieder weekend een twee uur durend programma, waarin kinderen met leeftijdsgenoten leuke activiteiten doet. Voor meer informatie: info@scoutingpapendrecht.nl.

Open dag nieuwe Dordtse Biesbosch
10.00, Dordrecht, Dordtse Biesbosch. Liefhebbers van natuur en buitenlucht kunnen tot 16.00 uur kennismaken met het nieuwe natuur- en recreatiegebied aan de rand van Dordrecht. Er is van alles te doen, voor jong en oud. Van een boerenmarkt tot aan yoga in de natuur. En van een trailrun tot een bezoek aan het gemaal. Ook wandelen, fietsen, suppen, ponyrijden, aquaballen en picknicken is mogelijk. Ook staan boswachters klaar om bezoekers mee te nemen voor een speciale wandeling en een 1000-soorten-teling. Alle activiteiten zijn gratis. Let op: voor sommige activiteiten is vooraf aanmelden nodig. Parkeergelegenheid (P Oude Veerweg en P Oosthaven) in het gebied is beperkt. Op de fiets komen is daarom aan te raden.

Dorpspicknick in Alblasserdam
10:30, Alblasserdam, Liesgras. Op zaterdag 25 mei wordt voor het eerst in Alblasserdam een heuse dorpspicknick georganiseerd. Iedereen is welkom om, naast een eigen meegebrachte lunch, te genieten van verschillende activiteiten en gezellige ontmoetingen. Het ABC-team, Natuur'lijk Alblasserdam, Natuurparel Liesgras, Jeugd-Punt en Stichting Welzijn Alblasserdam slaan de handen ineen om deze dorpspicknick tot een succes te maken. Naast picknickkleden, zitjes en gratis drankjes zijn er veel leuke en leerzame dingen te ondernemen. Zo komt een imker vertellen over zijn werk, is er een excursie over flora en fauna, maar ook rondritjes met paard en wagen. Voor de kinderen is er sport en spel, pony's aaien en samen met een kunstenaar een natuurkunstwerk maken. De dorpspicknick zal tussen 10.30 en 14.00 uur plaatsvinden op de natuurspeelplaats Het Groene Woude Wik, langs de Zwenkgras/Liesgras. Alblasserdammers zijn van harte welkom. Voor meer informatie, zie de evenementenkalender op www.stichtingwelzijnalblasserdam.nl.

Thrillerkomedie Een Goed Mens in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Jules Croiset en Victor Reinier voeren op zaterdag 25 mei vanaf 20.15 uur de thrillerkomedie Een Goed Mens uit in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht. Als de oude psychiater zijn praktijk sluit, krijgt hij nog een laatste bezoek van een intrigerende jongere man die wel heel veel van hem wil weten. Hoe kijkt hij terug op zijn leven, zijn de verwachtingen die hij had uitgekomen en is hij tevreden met hoe alles ging? De twee mannen blijken - ondanks de onbevangenheid van de één en het cynisme van de ander - veel met elkaar gemeen te hebben. In een confrontatie die even pijnlijk als verhelderend is, weten ze elkaar een behoorlijke spiegel voor te houden. Tot welke conclusie leidt dit? Hadden ze sommige dingen achteraf anders aangepakt of komen ze er achter dat hun leven helemaal niet zo mislukt is? Entree: €28,30/€26,75. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

Blue Five met Bacon Brothers in Biggelmee
21:00, Alblasserdam, Het Wapen van Alblasserdam. Coverband Blue Five en de Bacon Brothers treden op zaterdag 25 mei op voor het Biggelmee-publiek in het Wapen van Alblasserdam. Blue Five is een pop-rock coverband, ontstaan uit vrienden van vrienden met leden uit Alblasserdam, Nieuw-Lekkerland, Streefkerk en Dordrecht. Bandleden Maxim van der Weijde (drums), Margo Joosten (bas), Richard Verlaan (slaggitaar), Erik 't Hart (sologitaar) en Albert Jopse (zang) staan voor de derde keer op de planken in Biggelmee. Deze band is vooral gericht op het zo goed mogelijk na spelen van de covers. Hun repertoire, bestaande uit pop-rock muziek van onder andere The White Stripes, Neil Young, Foo Fighters, The Black Keys, CCR, Rolling Stones, Van Dik Hout, Lynyrd Skynyrd en Radiohead.
Dit keer wordt de avond afwisselend gevuld met The Bacon Brothers (Coen Spek en Michiel Spek). Zij hebben een zeer breed repertoire waar ze uit kunnen putten. Van oude blues en soul tot nummers van de Beatles, Stones, jaren 60 rock, Ierse folk, reggae tot Oasis.
Deuren gaan open om 21:00 uur. Entree bedraagt 3 euro voor leden en 6 euro voor niet-leden. Voor meer informatie: www.biggelmee-vzt.nl.

zondag 26 mei

ELAN-ontmoeting met Moesika
10:00, Alblasserdam, Elthetokerk. Tijdens de Elanontmoeting op zondag 26 mei in de Elthetokerk aan de Blokweerweg 22 in Alblasserdam is er een optreden van het orkest Moesika onder leiding van Myriame van Genuchten. Dit bijzondere orkest is speciaal voor mensen met een beperking en in het orkest staat plezier maken voorop. Het belooft een vrolijke, muzikale kerkdienst te worden.

dinsdag 28 mei

Repaircafé
9.00, Nieuw-Lekkerland, Pand 83, Planetenlaan 83. In Pand 83 kunnen bezoekers hun kapotte apparatuur of textiel een tweede leven geven. Er is tot 12.00 uur repaircafé. Meer informatie bij Kees Verbaan (06- 53335812) of Wilma Neven (06-27281714). Van 13.30 tot 16.30 is er een gezellige middag met spellen, creatieve activiteiten, koffie en thee. Info:www.huisvandewaard.nl.

woensdag 29 mei

Handwerkmiddag in bieb
9.30, Nieuw-Lekkerland, bibliotheek, Raadhuisplein 1. Huis van de Waard houdt handwerkcafé tot 11.45 uur. Bezoekers kunnen op een ontspannen, creatieve manier werken aan een meegebracht handwerk of iets nieuws leren. Voor iedereen die handwerken leuk vindt of iets wil uitproberen. Info: www.huisvandewaard.nl.