Computer-spreekuur

nieuw-lekkerland • In 't Waellant aan de Ooievaar 10 in Nieuw-Lekkerland wordt op donderdag 27 juni van 10.00 tot 12.00 uur weer een computerspreekuur gehouden.

Er zijn dan mensen die onder andere kunnen helpen met de volgende onderwerpen: back-up maken, E-mail, Internet, Internetbankieren, Tablet & Smartphone, Windows.


Kok Manal gaat weer Syrisch koken

alblasserdam • Kok Manal uit Alblasserdam gaat komende vrijdag 24 mei weer 'koken met een Syrisch tintje' voor inwoners van Alblasserdam.

Dit keer wordt het een heerlijk Syrisch gerecht maken met rijst en salade. Het hoofdgerecht is rijst met bonen en een heerlijke saus met tomaat en Syrische kruiden (salade 1,50 euro en hoofdgerecht 4 euro). De salade is met tomaat komkommer paprika en citroen. Opgeven kan weer via Facebook onder 'kok Manal' of via 06-24945029. De Alblasserdamse vrouw Manal, een voormalige vluchtelinge uit Syrië, wil met de bereiding en het verkopen van Syrische gerechten iets positiefs doen voor mensen in haar dorp. Ze doet dat samen met twee andere Syrische vrouwen. Bestellen kan tot donderdag 23 mei. Vrijdag 24 mei kan het eten worden opgehaald tussen 16.30 en 18.00 uur bij de Havenkerk aan de Ieplaan 9 te Alblasserdam.


PvdA: 'Starters woningmarkt zijn kansloos'

alblasserdam • De PvdA in Papendrecht ontvangt serieuze signalen over een onevenwichtig woningaanbod in het dorp.

Het woningoverschot is inmiddels verleden tijd. Om te spreken van een tekort aan woningen is echter meer verkenning nodig. De signalen zijn met name afkomstig van jonge starters.

De gemeente draagt samen met partners (bijvoorbeeld de regiogemeenten en de woningcorporaties) de verantwoordelijkheid voor een eerlijke toegang (snel en betaalbaar) tot de woningmarkt. "Zonder ingrijpen dreigt de gemeente Papendrecht starters en mogelijke andere doelgroepen te verliezen, omdat zij elders wel betaalbaar, veilig en toekomstbestendig kunnen wonen", meent de PvdA v an Papendrecht
In de afgelopen week was de aanpassing van de Huisvestingsverordening onderwerp van gesprek voor de Papendrechtse politiek. Onderdeel van de voorliggende stukken was het Rigo-onderzoek van 2017, waarin is vastgesteld dat de gemiddelde en minimale zoektijden naar een woning toenemen. Op haar website vermeldt Woonkracht 10 dat met name de vraag naar sociale huurwoningen groot is en dat de wachttijden per plaats verschillen.
De PvdA wil een verkenning laten uitvoeren. "De verkenning moet ons ten minste informatie opleveren over hoe wij het huidig woningaanbod en de doorstroming in Papendrecht hebben georganiseerd", aldus de PvdA.

De PvdA-fractie wil weten of er in Papendrecht sprake is van een evenwichtig woningaanbod en of iedereen eerlijk toegang heeft tot de woningmarkt. Ook wil de PvdA graag weten wat de gemiddelde wachttijd is voor starters en andere doelgroepen. De plaatselijke PvdA vreest dat starters op de woningmarkt kansloos zijn in Papendrecht.