Geen gehoor

Op mijn ingezonden brief van 17-04 (over het omzetten van zelfstandige woonruimte naar onzelfstandige woonruimte, lees: verhuurbedrijven die er arbeidsmigranten plaatsen) heb ik na vijf keer telefonisch contact met de secretaresse van wethouder Kraijo, en toezeggingen over terug bellen, tot op heden niets van deze wethouder gehoord.
Dit lijkt mij een minpunt in de door de gemeente Alblasserdam gebezigde uitspraak over 'inspraak en luisteren naar de burgers'! Oftewel, dit is incorrect!
Ik wil, na weer gelezen te hebben dat er woningen onder 'onzelfstandige woonruimte', bij de aangevraagde vergunningen staat op de gemeentepagina van de gemeente Alblasserdam in de Klaroen, de inwoners waarschuwen dat op 25 woningen er volgens de wet maar 1,5 voor dit doel gebruikt kan worden! Over handhaving gesproken; hier ligt volgens mij een grote taak voor de bestuurders van Alblasserdam.

G.J.Mollema
Joh. de Wittstraat 34 Alblasserdam


Getuigen gezocht van mishandeling hardloper

alblasserdam • De politie is op zoek naar getuigen die meer weten van de mishandeling die op donderdag 9 mei omstreeks 16.30 uur plaatsgevonden heeft in Alblasserdam.

Een hardloper rende over het trottoir van het Cortgene in de richting van Kinderdijk. Hij rende de voetgangersoversteekplaats van de Blokweerweg over. Het lukte de hardloper nog net om een aanrijding met een personenauto (witte Renault Zoe met op de achterzijde een rode horizontale decoratiestreep) te voorkomen, die van rechts vanaf de Blokweerweg de kruising naderde en de hardloper voorrang had moeten verlenen. Op de hobbel van de Blokweerweg ontstond er vervolgens een woordenwisseling tussen de bestuurder van de personenauto en de hardloper. Hierbij is de hardloper mishandeld. Een passant, rijdende in een Citroen C5, is uitgestapt en is tussenbeide gesprongen. Helaas is de identiteit van de bestuurder van de Citroen C5 niet bekend. Gezien het feit dat er op de Blokweerweg ongeveer vijf à zes andere auto's stil stonden, zijn er mogelijke meerdere getuigen van dit voorval geweest. Mensen die meer weten, worden verzocht contact op te nemen met politie Drechtsteden Buiten. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844 (registratienummer 2019142119).


KDO naar gymnaestrada

alblasserdam • De gymnaestrada dames van KDO Alblasserdam zullen in juli deelnemen aan de Wereld Gymnaestrada in Oostenrijk. De gymaestrada vindt plaats van 7 tot 13 juli. Er gaan 46 dames uit de Alblasserwaard en de Krimpenerwaard naar dit gym- en turnevenement, waaraan 23.000 deelnemers uit 60 landen zullen deelnemen.